9.4 C
Rapla
Teisipäev, 26 sept. 2023
RSMaakonna saalihoki karikavõidu võttis Rapla Kepiklubi

Maakonna saalihoki karikavõidu võttis Rapla Kepiklubi

Mariliis Vest

Laupäeval peeti kahes Rapla valla spordihoones, Alus ja Sadolinis, tuline saalihoki lahing eesmärgiga välja selgitada selleaastane Rapla maakonna karikavõitja.

Osales seitse meeskonda: Rap-la Kepiklubi, SK Märjamaa, Montonissa, HK Kaigas/Kehtna, Kaitseliidu Rapla Maleva naised, Järvakandi Pistleek, Järlepa-Kohila.
Mõõduvõtt algas kahes alagrupis: kolmene alagrupp katsus jõudu Alu ning neljane Sadolini spordihoones, kus peeti ka turniiri kohamängud ja finaalid. Alagrupid paigutati tugevusgruppidesse eelmise aasta tulemuste järgi, misjärel toimus loosimine. Iga võidetud mäng andis võistkonnale tabelisse kaks punkti, viik ühe ja kaotus null punkti.
Turniiri eel ütles Rapla maakonna spordiliidu juhatuse liige Tiit Leier, et favoriitideks on kolm klubi: Rapla Kepiklubi, Montonissa ning SK Märjamaa. Täpselt selliselt kujunesid ka võistlustulemused. Karikaga läks koju Rapla Kepiklubi, kes alistas poolfinaalis Montonissa tulemusega 6:0 ja finaalis Märjamaa 3:1. Hõbemedalile võitles end SK Märjamaa ning pronksile Montonissa.
Päeva lõpus valiti turniiri parim mängija, kelleks sai võidumeeskonnas mängiv Aivo Täpsi, ja parim väravavaht, kelleks osutus Järvakandi Pistleeki väravavaht Rivo Rehe. Leieri sõnul väärib kindlasti mainimist, et esmakordselt võttis turniirist osa Järlepa-Kohila võistkond, kes saavutas auväärse neljanda koha.
Võitjameeskonna kapten Marek Lairand ütles, et karikavõit on saanud mõnes mõttes rutiiniks, sest võidetakse iga aasta. Samas nentis ta, et esikoha saavutamine muutub aina raskemaks. „Meil on küll kogemusi palju, aga keha on juba väsinud. Seega tuli see võit suhteliselt raskelt, on olnud kergemaid aastaid,“ lisas ta. Võistkonna trumbiks teiste ees pidas Lairand asjaolu, et meeskonnaga on koos kaua mängitud ning kokkumängu kogemused on suured. Rapla plussina tõi ta välja veel selle, et klubi kõik paremad mängijad olid laupäeval kohal ja väljakul.
Võistkonnaga mängitakse ka 35+ liigat ning valmistutakse kahe nädala pärast algavateks saalihoki Rapla maakonna meistrivõistlusteks. Laupäeval oli Kepiklubi liikmeid kohal 12, nimekirjas on neid aga 18. „Kahe viisikuga tuleb kindlasti võistlusel alati kohal olla,“ ütles kapten.
„Müts maha esikoha võitnud Rapla meeskonna veteranmängijate ees. Nad mängisid üllatavalt visalt, me arvasime, et äkki nad ikka ei jõua,“ ütles SK Märjamaa kapten Toomas Jaaniste. Ta nentis, et Märjamaa nõrkus oli seekord mitme otsustava, tähtsa mängija puudumine platsilt. „Tulemus oligi pigem niipidi oodatud. Loomulikult tahtsime võita, aga oma mängijaid ei saa küll milleski süüdistada. Rapla oli tubli ja meie saavutasime täpselt parima tulemuse selle koosseisuga,“ lisas ta.
Ka Märjamaa valmistub edaspidi maakonna meistrivõistlusteks. „Eelmise aasta tiitel on vaja kaitsta. Kui juba korra oled selle võitnud, ei saa enam kaotada,“ ütles Jaaniste. Maakonna meistrivõistlustele on mehe sõnul oodata ka nende parimaid mängijaid. Kokku on neil nimekirjas 27 mängijat, võistlustest võtab osa üldiselt kuni 20.
Karikavõistlustel autasustati kolme esimest võistkonda medalitega ja esimest võistkonda karikaga. Võistlused korraldas ja viis läbi Rapla Hokiklubi MTÜ koostöös Rapla maakonna spordiliiduga.
Rapla Kepiklubi nimekiri laupäeval lõppenud Raplamaa karikavõistlustel: Meelis Vaarma (väravavaht), Marek Lairand (kapten), Allan Laurimäe, Priit Põldma, Sander Kirs, Aivo Täpsi, Priit Bachmann, Ranno Grauen, Tenno Samuel, Indrek Zoober, Andres Männik, Carl Alas.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused