13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSMärjamaa volikogu seab oma prioriteete ritta

Märjamaa volikogu seab oma prioriteete ritta

Stina Andok

Märjamaa vallavolikogu oktoobrikuu istungil võeti valla arengukava küll vastu, kuid enne novembrikuu istungit tuleb volikogul paika panna prioriteedid lähiaastate investeeringuteks.


Märjamaa volikogu kogunes 15. oktoobril istungile, et arutada mitmeid asjaolusid, kuid ühe olulisema punktina oli päevakorras Märjamaa valla arengukava kinnitamine aastateks 2018-2030. Oluline punkt ei jäänud ka ilma arutelu ja küsimusteta.
Põhiliselt räägiti neljast suuremat investeeringut nõudvast tegevusest: Märjamaa spordihoone ehitamine, lasteaia Pillerpall rekonstrueerimine, Märjamaa tervisekeskuse ehitamine ja Valgu kooli küttesüsteemi rekonstrueerimine. Kuna kõikide tegevuste üheaegseks elluviimiseks rahalisi võimalusi napib, seisab ees raske ülesanne seada need järjestusse vastavalt prioriteetsusele.
Kõige pakilisemad objektid, millega on juba hangeteni jõutud, on Märjamaa spordihoone ja lasteaed Pillerpall. Spordihoone ehitamise maksumuseks on praegu hinnatud umbkaudu 3,6 miljonit eurot, lasteaia rekonstrueerimise hind on ligikaudu üks miljon eurot. Vähem olulised ei ole ka teised kaks objekti, kuid nenditi, et näiteks Märjamaa tervisekeskuse puhul on võimalik avamise kuupäeva edasi lükata.
Kuigi arengukava otsustati esitatud kujul vastu võtta, lepiti kohe ka kokku, et 6. novembril kogunetakse ühiseks nõupidamiseks, et prioriteedid paika panna. Selleks ajaks on lõppenud ka lasteaia Pillerpall hankekonkurss ning tõenäoliselt on teada rekonstrueerimiseks vajalik täpne summa. Otsus, milliseid investeeringuid lähiaastatel ja millises järjekorras ette võetakse, tuleks lõplikult langetada volikogu novembrikuu istungil.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare