23.3 C
Rapla
Esmaspäev, 22 juuli 2024
RSÜlo Vooglaid sai elutööpreemia

Ülo Vooglaid sai elutööpreemia

Raplamaa Sõnumid

Pühapäeval, 14. oktoobril tunnustas haridus- ja teadusministeerium Tallinnas Estonia kontserdisaalis aasta õpetajate vastuvõtul laureaate esmakordselt riiklike hariduspreemiatega. Seekord preemiasaajate hulgas Rapla maakonna õpetajaid ei olnud, küll aga pälvis elutööpreemia viimased kolmkümmend aastat tihedalt Raplamaaga seotud olnud, samas siiski kogu riigile kuuluv ühiskonnateadlane, filosoof ja õpetaja Ülo Vooglaid.
Vooglaid oli 1980-ndate lõpus, 1990-ndate alguses Eestis ja kaugemalgi tähelepanu pälvinud ja seega ka Raplamaale tuntust toonud Pirgu arenduskeskuse üks asutajaid ja juhte. Pirgul ja tema asutajal on olnud oluline roll omavalitsusliku Eesti kujundamisel.
Elutööpreemiat üle andes ütles haridus- ja teadusminister Mailis Reps, et igal inimesel on oma elu ja oma töö, kuid üks inimene on kõnetanud kogu ühiskonda palju rohkem kui teised. „Tänavune laureaat on Eesti üks tuntumaid mõtlejaid, teadlasi ja humaniste, kes teinekord esitab küll ebamugavaid küsimusi, kuid selle eesmärk on kutsuda märkama, diskuteerima ja lahendusi leidma,” ütles Reps.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare