8.8 C
Rapla
Laupäev, 13 apr. 2024
RSAasta õppija 2018 on Oksana Kurvits

Aasta õppija 2018 on Oksana Kurvits

Täiskasvanud õppija nädala avaüritusel 19. oktoobril Tallinnas sai aasta õppija tiitli Oksana Kurvits Raplamaalt, aasta koolitajaks sai Kaire Viil Ida-Virumaalt, aasta õpiteoks nimetati Russalu Toiduklubi Pliidiliisud Raplamaalt ning aasta õppijasõbralikumaks tööandjaks valiti sel aastal Saaremaa ettevõte ArborEst OÜ.
Aasta õppija Oksana Kurvits on Eestis sündinud ukrainlanna, kes asus õppima venekeelses põhikoolis, kus kuuliski esimesi venekeelseid sõnu. Järvakandi põhikooli lõpetamise järel töötas ta paar aastat veisefarmis, millega ei soovinud siiski piirduda ning otsustas pooleli jäänud haridusteed jätkata. Tubli naine võttis 39-aastaselt julguse kokku ja läks Rapla Täiskasvanute Gümnaasiumi. Pärast keskhariduse omandamist suundus Oksana Järvamaa Kutsehariduskeskusesse müügikorraldust õppima ja lõpetas kooli 2018. aasta kevadel. Tänu sellele on ta tööl saavutanud väga häid tulemusi ning osanud teha oma üksuses palju ümberkorraldusi.
Aasta õpitegu 2018 on Raplamaa Russalu Toiduklubi Pliidiliisud, mille tegevus on peamiselt seotud kohaliku toidukultuuri arendamisega, milleks korraldatakse koolitusi ja töötubasid. Toiduklubi propageerib kohaliku värske tooraine kasutamist ja klubi koolitused on väga menukad – kohad täituvad hetkega ja osalejaid on alati mitusada. Lisaks koolitustele peetakse ka veebis kokaraamatut ja müüakse maitseainesegude kinkepakke.
Eripreemiatega toodi esile Ivo Leeki ja Damaso Dominguez Ortizi ning Pärnu Maksimarketit, aasta õppija rahva lemmiku tiitli pälvis Ingrid Saare. Kokku esitati 2018. aastal nelja kategooria lõikes 484 kandidaati. Aasta õppija tiitlile esitati sel aastal 361 kandidaati.
Täiskasvanud õppija nädalal on fookuses õppimine ja enesetäiendamine kogu elu jooksul. Eestis toimub nädala vältel arvukalt täiskasvanuharidust populariseerivaid ning õppimisvõimalusi tutvustavaid tegevusi.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare