22.2 C
Rapla
Laupäev, 18 mai 2024
RSFOTOD: Reedel süttis Raplas 202 küünalt südamehaiguste tõttu lahkunutele

FOTOD: Reedel süttis Raplas 202 küünalt südamehaiguste tõttu lahkunutele

Raplamaa Sõnumid

Hingedepäeval, 2. novembril kell 16 süüdati Raplas Kultuurikeskuse ees 202 küünalt möödunud aastal Rapla maakonnas südame-veresoonkonna haiguste tõttu lahkunud inimeste mälestamiseks. Haigekassa eestvedamisel süüdati küünlad kõigis maakonnakeskustes, kokku oli neid üle Eesti 8005.

Haigekassa juht Rain Laane on öelnud: “Eelmisel aastal suri südamehaiguste tõttu pea sama palju inimesi kui on elanikke Eestimaa südames, Paides. Linnatäis inimesi on ohtlikult palju. Südamehaiguste raviks kulub aastas ligi 100 miljonit eurot meie kõigi ühist raha, aga jätkuvalt pole tekkinud arusaamist, et tervis on eelkõige igaühe enda, mitte arsti või saatuse kätes. Nii eesti mees kui ka eesti naine usub, et on tugev nagu kadakas, täiesti kuulikindel, kõigele immuunne. Nii juhtubki, et istuv eluviis, tubakas, alkohol, ühekülgne toit, ületöötamine ja muretsemine viivad inimesed liiga vara surnuaeda. Kolmandik haigusjuhtudest oleksid ennetatavad ja see on puhtalt otsustamise küsimus: kas ma tahan elada tervena 100-aastaseks?”.

Küünlde süütajateks olid Kodutütred. Aktsiooni initsiaatoriks oli Eesti Hasigekassa, eesmärgiks oli pöörata tähelepanu südamehaiguste ennetamise olulisusele.

« kohta 4 »

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare