24.7 C
Rapla
Laupäev, 2 juuli 2022
spot_imgspot_img

Raplamaa lastekoorid harjutasid juubelilaulupeo laule

6. novembril kogunesid Rapla Vesiroosi kooli maakonna lastekoorid, et üheskoos harjutada suvise laulupeo repertuaari. Kokku oli tulnud ligi 180 laululast koos juhendajatega.

Ühine harjutuspäev algas häälte lahti laulmisega. Seejärel jaotati lauljad häälerühmade kaupa eri ruumidesse, kus asuti tööle häälerühmadega individuaalselt. Pärast lõunapausi koguneti taas saali, et õpitud lugusid üheskoos laulda. Tegemist on juba traditsiooniks saanud üheskoos harjutamisega, et üksteist laulupeo repertuaari omandamisel toetada. “Ära sai tehtud palju tööd ja üheskoos on ikka hoopis teine tunne, kui oma väikese kooriga,” kommenteeris Kehtna lastekoori juhendaja Lea Karjane.
Veebruari alguses on lastekooridel esimene ülevaatus, kus tuleb komisjonile ka esimesed lood ette laulda. “Esimest korda mulle kõik laulud meeldivad – väga hea valik,” kommenteeris tuleva laulupeo lastekooride repertuaari Urve Uusberg. “Kui on mitu aastat koos laulnud koor, siis repertuaar nii väga keerukas võib-olla ei ole, aga palju tööd on ikka,” rääkis Urve.
Veebruaris tulevad ettelaulmisele Rasmus Puuri laul “Maa, mida armastan” ja Kadri Voorandi lugu “Õnn ei tule pikutades”. Neid lugusid ka lastekooride harjutuspäeval üheskoos õpiti. “Nad on mõlemad noored heliloojad ja nende helikeel on vanematele dirigentidele ikka arengut pakkuv,” viitas Urve väljakutsetele, mida laulud juhendajatele pakuvad. “Lastele on need lood võib-olla lihtsamad, sest need on pisut popmuusika sugemetega. Lastele maitseb see ehk paremini kui vanem koorimuusika,” arvas Urve, lisades samas, et repertuaaris on ka vana klassikat Karl August Hermani loo “Lauljate tervitus” näol ning rahvalaul “Maarja kuld”.
Üheskoos harjutati sellel päeval ka Pärt Uusbergi koorilaulu “Igaviku tuules”, mis laulupeol kõlab ühendkooride esituses. Ka Pärt ise osales loo proovis ja ütles, et see oli tema jaoks hea võimalus enne üldproove lugu suurema kooriga läbi teha.
Kohale tulnud laste nägudelt võis hommikupoole lugeda küll pisut unisust, ent päeva edenedes lapsed elavnesid ja üheskoos laulmise rõõm sai väsimusest võitu. “Laulud on ilusad ja see loeb,” ütles Urve Uusberg kokkuvõtteks.
Lastekoorid astuvad laulukaare alla juubelilaulupeo teisel kontserdil 7. juulil.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised