11.1 C
Rapla
Kolmapäev, 27 sept. 2023
RSErakondade esindajate debatt Rapla riigigümnaasiumis: “Palun kindlaid fakte!”

Erakondade esindajate debatt Rapla riigigümnaasiumis: “Palun kindlaid fakte!”

Mari Tammar

22. novembril toimus Rapla riigigümnaasiumis erakondade debatt, kus diskuteeriti rändepoliitika, tööjõuturu, valimissüsteemi ja hariduspoliitika teemadel. Oma seisukohti olid noortele tutvustama tulnud Marina Kaljurand Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast, Kalle Palling Reformierakonnast, Siim Pohlak EKREst, Heiki Hepner Isamaast, Hans Liibek Keskerakonnast ja Alar Mutli Vabaerakonnast.

Debatt oli mõeldud 11.-12. klassi õpilastele, kes said ka ise kõnelejatele küsimusi esitada. Kõige enam küttis kirgi riigigümnaasiumite loomise temaatika, mille kohta õpilane Markus-Aleks Trofimov küsis, kuidas riik suudab paremini korraldada väiksemate linnade koolielu kui omavalitsus.

Huvi debatti vastu oli üsna suur. Foto: Siim Solman.

“Paluksin täpseid fakte, kuidas riik korraldab seda kooli paremini kui omavalitsus,” rõhutas Trofimov küsimust esitades, mille peale Heiki Hepner haaras sõnasabast ja ütles, et riik ei korraldagi paremini kui omavalitsus, mille peale pälvis ta noortelt aplausi.

Sellega polnud nõus aga Kalle Palling, kes nentis, et Raplamaa on olnud tõesti õnnelikus olukorras, kus on olnud head koolid, aga see ei ole mitte igalpool nii olnud, ja et tagada võrdsed võimalused hariduse kvaliteedis kogu Eestis, otsustatigi riigigümnaasiumite kasuks. “Mitte keegi ei surunud Raplale riigigümnaasiumi peale,” nentis Palling, millega polnud sugugi nõus Alar Mutli.

“Kindlaid fakte ma ikkagi ei saanud,” oli õpilane pärast debatti pisut nördinud.

Pikemalt debatist Raplamaa Sõnumite 28. nov paberlehes.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused