spot_img
7.2 C
Rapla
Esmaspäev, 20 märts 2023
RSVigala Sass sai omale mälestuspingi ja elulooraamatu

Vigala Sass sai omale mälestuspingi ja elulooraamatu

Täna pealelõunal avati Vana-Vigala mõisa pargis mälestuspink Aleksander Heintalule ehk Vigla Sassile. Samuti esitleti mõisas Sassi biograafiat “Ikkagi inimene, Vigala Sassi elu ja surm”, mille on kirjutanud Sirje Presnal.

Vigala osavallakogu esimees Meelis Välis sõnas pingi avamisel, et see sündmus annab taaskord võimaluse meenutada Vigala mail tegutsenud erilise inimese, Vigala Sassi töid ja tegemisi. Mälestuspink valmis Vana-Vigala Tehnika- ja Teeninduskooli õpetajate ja õpilaste koostöös ning asukoht valiti selline, kust avaneks vaade mõisale ja pargile, mis olid Sassi jaoks kõige olulisemad.

Oma mälestusi Sassist jagas fotograaf Jüri Vlassov, meenutades näiteks seda, et Sass oli see, kes nende hulka spordiharrastamise tõi ja murdis mitmeid müüte ja tavasid. Pingi avasid pidulikult Õie Heintalu, Sassi esimene ämm ja Malle Heintalu-Maranik, Sassi esimese naise õde.

Raamatuesitlusel sõnas kirjastuse Hea Lugu juht Tiina Kaalep, et igalühel on olemas oma Sass ja omad mälestused temast ning see õhtu on just selleks, et neid mälestusi üksteisega jagada. Biograafia autor Presnal ise ei tundnud küll Vigala Sassi, kuid raamatu jaoks intervjuusid tehes sai ta aru, et tegemist oli Suure Teadmamehega, kuid kes vaatamata oma erakordsusele oli ikkagi inimene, oma veidruste ja vigadega.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused