19.4 C
Rapla
Kolmapäev, 17 aug. 2022
spot_imgspot_img

Ühistranspordikeskus taotleb Raplamaale liinikilomeetreid juurde

MTÜ Põhja-Eesti Ühistranspordikeskus (P-E ÜTK) taotleb maanteeametilt Rapla maakonna avalikele liinidele juurde 382 384 liinikilomeetrit.

Kui maanteeamet selle heaks kiidab, oleks tegemist märkimisväärse tõusuga, sest praegu käigus olevatest liinikilomeetritest moodustab taotletav osa peaaegu 30 protsenti.
P-E ÜTK tegevdirektor Vello Jõgisoo oli küll positiivselt meelestatud, ent lisas, et midagi kindlat praegu veel ei ole. Oma plaani minnakse maanteeametisse kaitsma 11. detsembril. Võimalik liinikilomeetrite lisandumine Raplamaale oli põhiline jututeema, kui neljapäeval, 29. novembril kohtusid P-E ÜTK ja Raplamaa Omavalitsuste Liidu (ROL) inimesed. Samuti olid kohal Raplamaa nelja valla juhid. P-E ÜTK-d esindasid tegevdirektor Vello Jõgisoo, arendusjuht Terje Villemi ning Raplamaa liiniplaneerija Riina Tamm.
Käesoleval aastal on Raplamaa avalikel liinidel kokku liinikilomeetreid 1 309 662. Juhul kui P-E ÜTK taotlus läbi läheb, oleks neid 2019. aastal kokku 1 692 046. Näiteks oleks seda 170 000 liinikilomeetri võrra rohkem, kui on planeeritud Läänemaale. Samas planeeritakse Lääne-Virumaale võrreldes Raplamaaga 1,2 miljonit liinikilomeetrit rohkem.
Juba oli juttu ka planeeritavatest muudatustest Raplamaa avalikel liinidel, mis on planeeritud 2019. aasta esimesse poolaastasse. “Esialgu on tõesti tegu lihtsalt plaanidega,” rõhutas P-E ÜTK arendusjuht Terje Villemi. “Nende realiseerumine sõltub maanteeameti kinnitusest, vedaja võimalustest ja täpsustustest sõiduplaanide koostamise juures,” sõnas Villemi. Küll aga leiab sealt väga põnevaid võimalikke täiendusi Raplamaa avalikele liinidele.
Näiteks on plaanides välja toodud Alu – Rapla liini pikendamine kuni Rapla raudteejaamani. Praeguses olukorras peavad Alust Rapla raudteejaama soovivad reisijad kasutama selleks kahte bussi. Esmalt peavad nad sõitma Alust Rapla bussijaama ning sealt edasi teise bussiga raudteejaama.
Samuti on P-E ÜTK plaanides välja toodud lisaväljumised Märjamaa – Rap­la, Aespa – Kohila – Rapla, Prillimäe – Kohila – Rapla ning Kohila – Kiili – Jüri – Tallinna liinidel. Kui kõik läheb plaanipäraselt, viiakse need täiendused ellu 2019. aasta esimese poolaasta jooksul.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised