13.8 C
Rapla
Laupäev, 25 mai 2024
RSÜlerahvastatud liinidele suunatakse suuremad bussid

Ülerahvastatud liinidele suunatakse suuremad bussid

Siim Jõgis

Osaline tasuta ühistransport Rapla maakonna avalikel liinidel on toonud kaasa olukorra, kus mõnel liinil on bussid ülerahvastatud.


Näiteks hommikuti Kodilast Raplasse sõitvas bussis on nii palju reisijaid, et osa inimesi peab püsti seisma. Etteheited selle kohta on jõudnud ka MTÜ-ni Põhja-Eesti Ühistranspordikeskus, kes Raplamaa avalikke liine haldab. MTÜ tegevdirektor Vello Jõgisoo ütles, et sellest probleemist ollakse teadlikud.
“Kodila bussi olukorrast oleme oma piletisüsteemi kaudu teadlikud ja vedaja lubas esimesel võimalusel vahetada olemasoleva bussi suurema vastu,” sõnas Jõgisoo.
Hansa Bussiliinid AS, kes avalikel liinidel vedusid korraldab, on probleemi lahendamisega juba alustanud. Ettevõtte esindaja Margus Maiste ütles, et esmaspäeval, 17. detsembril hakkas liini nr 3 (Raika-Kuusiku-Rapla) teenindama 25 istekohaga buss. Pärast koolivaheaega saab lahenduse ka hommikune liin Kodilast Rap­lasse. “Samalaadne buss läheb kooliperioodil ka hommikusele liinile nr 15 Pajaka-Kodila-Rapla,” sõnas Maiste.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare