spot_img
-0.1 C
Rapla
Kolmapäev, 1 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
RSLasteaia kohatasu teeb Kaius ja Raikkülas suure hüppe

Lasteaia kohatasu teeb Kaius ja Raikkülas suure hüppe

Lasteaia kohatasu võib koolieelse lasteasutuse seaduse järgi olla kuni 20% Vabariigi Valitsuse kehtestatud palga alammäärast.

Nii suurt protsenti enamikus lasteaedades siiski ei ole. Seoses aasta alguses toimunud miinimumpalga tõusuga 540 euroni, tuleb lapsevanematel lasteaia kohatasuna maksta sellest aastast suurem summa.
Rapla valla üheksast lasteaiast oli seniajani Kaiu lasteaias Triinutare ja Raikküla Kabala lasteaia-põhikooli lasteaia kohatasuks kindlaks määratud summa.

Rapla valla eesmärk on aga pärast valdade ühinemiset erinevad määrused õigusselguse huvides ühtlustada ja sama tehti ka valla lasteaedade kohatasudega, nii et Kaiu ja Raikküla piirkonna väikelaste vanemad peavad alates 1. septembrist lasteaedadele rohkem maksma. Varem oli Kaius kohatasu 12 eurot ja Raikkülas 13 eurot.
Detsembris välja antud määruse “Vanemate kaetava osa määra kehtestamine koolieelsetes lasteasutustes” järgi maksavad kõik lasteaiad, peale Rapla Kellukese (ujula tõttu 8%) kohatasuks 6% miinimumpalgast, mis teeb summaks 32.40. Seega on kohatasu hinnatõus Kaiu lasteaias peaaegu 63% ja Raikkülas 60%. Juuru lasteaias Sinilill aga langeb kohatasu protsent, varem oli see seal 6,5%.
Raikküla piirkonnajuht Anne Leht sõnas, et neil küll osavallakogu pole, kellega ta oleks saanud seda teemat arutada, kuid ta rääkis sellest nii lasteaia hoolekogus, koolis kui ka osa lastevanematega eraldi. Leht sõnas, et ei saa küll öelda, et lapsevanemad oleksid olnud väga leplikud hinnatõusu osas, kuid nad saavad aru, et see on vajalik. Nii Kaiu kui ka Raikküla puhul olid kohatasud pikka aega fikseeritud. Kohatasu tõus aga võimaldab nüüd tõsta ka kasvatajate palkasid, nii et ka need oleksid vallas ühtlased.
Kuna kohatasutõus rakendub septembrist, on lastevanematel aega selle mõttega harjuda. Koos hinnatõusuga rakenduvad aga siis ka kohatasu soodustused neile, kel käib kaks või enam last koolieelses õppeasutuses.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused