11.1 C
Rapla
Kolmapäev, 27 sept. 2023
RSRaplamaa aasta küla on Hageri

Raplamaa aasta küla on Hageri

Helerin Väronen

Neljapäeva õhtul oli Märjamaa rahvamajas aasta külade tunnustusõhtu ja tähistati Raplamaa Külade Liidu 25. sünnipäeva.

Pärast külade liidu tegevusaastate tutvustamist ja ettekandeid tänati kõiki maakonna aasta küla konkursil osalenud külasid – Lokuta, Vilivere, Keava, Vahastu ja Hageri. Raplamaa aasta küla 2018 tiitliga läks tunnustusürituselt koju Hageri piirkonna rahvas.
Küla aktivistide, muuseumi juhataja Virve Õunapuu ja rahvamaja juhataja Maria Saarna jaoks tuli tunnustus täiesti ootamatult. Nemad olid enda sõnul tulnud tähistama külade liidu sünnipäeva ja muud sellest õhtust ei oodanud. Pidev tegutsemine ja külaelu arendamine on nende jaoks muutunud ka niivõrd loomulikuks elu osaks. Suureks motivaatoriks on Saarna sõnul neile kohalikud lapsed. Ja neid on Hageri piirkonnas aina enam. Koostöö erinevate Hageri sõlmpunktide (muuseum, rahvamaja, kool, saun, kirik) vahel on väga hea ja Kohila vallavalitsus on samuti Hageri eduloole suure tõuke andnud.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused