spot_img
4.9 C
Rapla
Reede, 24 märts 2023
RSAtla õunanaps sai pronksmedali

Atla õunanaps sai pronksmedali

Helerin Väronen

Eelmise aasta mais jõudis Eesti alkoholiturule Atla õunanaps ja juba on saavutatud ka esimene suurem tunnustus. Eelmisel nädalavahetusel toimus Saksamaal käsitööalkoholide festival Crafts Spirits Festival, kus Atla õunanaps pärjati pronksmedaliga.

Atla õunanaps osales tammevaadis hoitud õunanapsu kategoorias. Žürii proovis napse pimetestimisega, teadmata midagi joogi päritolumaast või tegijatest.
Üks õunanapsu tegemise taga olev mees, Tiit Rahkema sõnas, et kõrge tunnustus tuli täieliku üllatusena, nad ei olnud seda üldse oodanud. Nad jätsid ka õhtusele galale minemata, kuna arvasid, et nad on liiga rohelised ja neil pole sinna asja.
Tunnustus on juba kaasa toonud selle, et neid on kutsutud esinema degustatsioonidele Tallinna veiniklubidesse. “Me saime esimese ametliku tunnustuse oma joogile, nii et oleme õigel teel oma liikumistega. Me võime siin arvata mida iganes, kuid saada Saksamaal, kes on just selliste käsitöönapsude ja väiketootjate sünnimaa, kolmas koht, see on väga kõva sõna,” ütles Rahkema ja lisas, et inimesed, kes nende jooki proovisid, ütlesid, et see erineb Saksa enda jookidest ja ilmselt see neile meeldiski.
“Me läheme oma teed, me ei kopeeri Saksa ega Prantsuse õunanapse, meil on oma Eesti tee. Peale uudsuse on me joogil ka puhas maitse, ise arvan, et seepärast jäime silma,” rääkis Rahkema.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused