22.2 C
Rapla
Laupäev, 18 mai 2024
ArtikkelVesiroosivisioon näitas noortebändide tugevat taset

Vesiroosivisioon näitas noortebändide tugevat taset

Helerin Väronen

Noortebändide konkurss “Vesiroosivisioon” toimus juba 23. korda. Lisaks esines 8. märtsi õhtul Pluuto, kes on tõusev täht hiphopi maastikul.

Selleks, et 11 bändi seast saaks välja valitud parimad, oli kohal ka žürii, kuhu kuulusid eelmise aasta “Vesiroosivisiooni” võitjabändi Muster trummar Kert Laur, Vesiroosi muusikaõpetaja Monica Arme, legendaarne Rapla trummar Uku Kübar, kogenud muusik Markus Langi, fotograaf Liisa Tõns ja muusik ning Susi stuudios tegev Sten-Olle Moldau. Õhtujuht oli Markus-Aleks Trofimov, kes pärast iga bändi esinemist kutsus sealt kellegi juttu ajama, andes sellega järgmisele bändile aega end valmis sättida.
Esimesena esinenud tüdrukutebänd Tihke Tainas (RVK bänd) tõestas, et neis on usku ja julgust, ning vaatamata noorusele ja vähesele tegutsemisajale tulid nad võistlusele omaloominguga. Ka teise RVK bändi, Vesirocki liikmed olid sama noored. Nende esinemisest jäi meelde rõõmus olek ja puhas heli.

Foto: Siim Solman

Kolmas Vesiroosi noortebänd, Bluefellas, mängib enamasti bluusi, sekka ka rocki. Kuna praeguses koosseisus on tegutsetud veel lühikest aega, mängitakse teiste lugusid, Jimi Hendrixist kuni Zz Topini välja. Bluefellas üllatas oma kvaliteediga ja isiklikult kiidaks just laulja Krete Pregeli häält, mis oli erakordselt võimas.
Neljas bänd Triple K tuli Valtust. Bänd koosneb Kehtna kunstide kooli õpilastest ning sellel konkursil esinemine oli nende jaoks esimene, kuid sellega saadi väga hästi hakkama.
“Vesiroosivisioonil” ei esine aga vaid Raplamaa bändid. Viies osaleja, Flashback Thursday oli Raplasse tulnud Tallinnast Kristiinest. Seda, et nad endast alati laval 101 protsenti annavad, oli ka näha ja tunda. Tantsuliigutused ja kahe bändiliikme loomamaskid andsid nende lugudele mängulisust ja energiat veelgi juurde.
Kuues osaleja oli võistluse ainuke sooloartist Heidy Tammela Kohilast, kes oli endaga lavale võtnud ka ühe taustalaulja. Õhtujuhi küsimusele, kust ta võttis julguse praktiliselt üksi esineda, vastas Heidy, et ta tahtis end proovile panna, võttis julguse kokku ja lihtsalt läks.
Kohilast oli konkursile tulnud ka Sundown. Bänd viljeleb muusikat, mis on segu ameerikalikust rock´n´rollist, funkist ja indie rockist. Ise on nad öelnud, et nende muusika on kaasakiskuv ja paneb pea võnkuma ja jala tatsuma. Esimest korda õhtu jooksul oli tõesti lava ees ka tantsijaid näha.
Loetud päevad tegutsenud Sander Ambur & The Band koosneb neljast noormehest, kellest lühikese ajaga on saanud sõpruskond. Bändi eesmärk on tuua rõõmu ja vürtsi kõige pimedamatesse päevadesse. Ja see kaheksandana esinenud bänd oli ka üks väheseid, kes noored lava ette tantsima tõi. Sama suutis ka järgmine, Raplamaa noormeestest koosnev Liberosis, kelle muusika oli tõesti kaasahaarav.
Õhtu eelviimane esineja oli River8. Bändi kuuluvad noormehed tõi kokku Viljandi kultuuriakadeemia. Nende mõnusa pop/rocki stiili eripära on omaloominguna esitatavad ainult eestikeelsed lood.
Viimane võistleja, Tallinnast pärit Cortical White, tõestas, et rock´n´roll ei ole surnud. Nende muusika on energiast pakatav ja mõjub kui tõeline küte. Sellel bändil õnnestus teistest tiba kauem mängida, kuid mõnele kuulajale jäi sellestki väheks, pärast viimast lugu kostis selja tagant väikese fänni soov: “Veel rocki!”
Autasustamiselt ei lahkunud ükski bänd tühjade kätega. Eripreemiatest võiks välja tuua näiteks Tihke Taina, kelle puhul kiideti julget räpipartiid ja viiulimängu, ning Vesirocki, kelle kidramees üllatas musikaalsusega ja lauljad oma naeratusega. Välja toodi ka osavaimad pillimehed. Parimaks basskitarristiks kuulutati Kevin-Kristofer Laanmets, parimaks trummariks Gregor Vaikmets, parimaks kitarristiks William Stein ja parimaks lauljaks Tanel Laidna.
Parima omaloomingu eest saadetakse Marten Kuninga juurde mentorlust saama River8. Oma head pillimängu ja kokkumänguoskust saadetakse kultuuriklubi Baas bändilaagrissse lihvima Liberosis. Bluefellas noppis lausa kaks olulist preemiat, nad kuulutati publiku lemmikuks ja neile antakse ka võimalus esineda “Särina” festivalil. Noortebändide konkursile pääses “Vesiroosivisioonilt” Cortical White. Kõige magusama auhinna noppis aga River8, kes saadetakse Susi Stuudiosse salvestama.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare