11.6 C
Rapla
Teisipäev, 26 sept. 2023
RSJuuru näitetrupp juba kolmandat aastat Eesti kooliteatrite tipus

Juuru näitetrupp juba kolmandat aastat Eesti kooliteatrite tipus

Juuru Eduard Vilde kool

Aprilli viimasel nädalavahetusel toimus Otepääl põhikoolide kooliteatrite riigifestival (5.-9. klass). Raplamaad esindas juba kolmandat aastat järjest Juuru Eduard Vilde kooli näitetrupp. Seekord juhendaja Kalle Kõivu kirjutatud näidendiga “Peatus”.
Kokku esindas Eesti eri piirkondi 18 truppi ligi 200 noore näitlejaga. Vaatamist ja kaasaelamist jätkus kaheks pikaks päevaks. Etendusi hindas kolmeliikmeline žürii: Virko Annus, Marika Palm ja Sven Karja.
Juuru Eduard Vilde kooli näitetruppi tunnustati dramaturgi eripreemiaga (Kalle Kõiv) ning kahe parima näitleja eripreemiaga (Laura Karen ja Liis Juganson).
Samuti valiti Juuru kooli näitetrupp juba kolmandat aastat järjest riigifestivali laureaatide sekka.
Näidend “Peatus” on fantaasialugu 12-aastase Eno Raua ja 8-aastase Aino Perviku juhuslikust kohtumisest 1940. aasta suvel, metsade ja põldude vahel bussipeatuses. Bussi oodates kohtuvad nad mitme omanäolise tegelasega, kes mõjutavad tugevasti nii Eno kui ka Aino hilisemat loomingut. Päriselus kohtusid tuntud lastekirjanikud 1950-ndatel aastatel. Nende abielust on sündinud tuntud kultuuritegelased Rein Raud, Piret Raud ja Mihkel Raud.
Etenduses mängivad Juuru kooli 6. klassi õpilased Liisi Karen, Laura Karen, Liis Juganson, Eneliisa M. Schmidt. Juhendaja on Kalle Kõiv.
Etendust “Peatus” on võimalik näha 30. mail Juuru rahvamajas kevadkontserdil.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused