7.2 C
Rapla
Kolmapäev, 24 apr. 2024
RSVahastus avati vabatahtliku päästekomando juurdeehitis

Vahastus avati vabatahtliku päästekomando juurdeehitis

Siim Jõgis

Tegelikult oli kavas avada vabatahtliku päästekomando juurdeehitis Vahastus juba varem, ent kuidagi sattus nii, et selleks suureks päevaks sai 4. mai. Kas juhuse tahtel või mitte, aga tegemist on rahvusvahelise tuletõrjujate päevaga.

Ehitustööd kestsid tegelikult 2018. aasta maist kuni septembrini, kuid sellele järgnes terve rida asjaajamist ning lõpuks jõuti avamispidustusteni möödunud laupäeval.
Päev algas sellega, et Vahastu külaplatsil heisati siseministeeriumi kingitud sinimustvalge trikoloor. Lisaks juurdeehitise valmimisele ehitati suuremaks olemasolev komandohoone, ukseavasid laiendati ning hoone soojustati. Tänu sellele sai oma koha garaažis ka tuletõrjemasin Scania, mis varem oli seisnud ühe kohaliku talumehe katuse all. Vahastu vabatahtlikul päästekomandol ongi kaks masinat – nimetatud Scania, mis saadi Rootsist 2016. aastal, ning maastikukustutusauto GAZ 66. Nüüd on mõlema jaoks olemas koht päästekomando ruumides.
Vahastu komando pealik Raivo Murumägi rääkis, et juurdeehitise peale hakati mõtlema niipea, kui 2016. aastal Scania masin Rootsist saadi.
Kõik ehitustööd läksid maksma ligikaudu 70 000 eurot. Juurdeehitise valmimist toetasid Leaderi programm, Rapla vallavalitsus ja päästeamet. Murumägi lisas, et suure töö tegid ära ka vabatahtlikud ja kohalik Vahastu kogukond. “Varem oli juurdeehitise kohal sirelivõsa. Vabatahtlikud aitasid talgute korras seda platsi korda teha,” rääkis Murumägi.
Laupäevast sündmust tähistati suurejooneliselt. Kohal oli ligikaudu 90 külalist, kellele oli mõeldud 10 kilo torti ja 150 kiluvõileiba. Teiste seas olid kohal nii Riigikogu liige ja ROL-i juhatuse esimees Heiki Hepner kui ka Raplamaa päästepiirkonna juhataja Tanel Vahter. Kaugematest külalistest tuli Vahastu komando juurdeehitist uudistama Saaremaa päästepiirkonna juhataja Margus Lindmäe.
Suuremad ehitustööd on selleks korraks lõppenud, kuid üht-teist tuleb veel nokitseda. “Oleme nagu Tallinna linn, mis kunagi valmis ei saa,” sõnas Murumägi.
Juba praeguseks on olnud näha juurdeehitise esimesi kasutegureid. Kogu protsessi käigus on Vahastu vabatahtliku komandoga ühinenud viis uut liiget. Neist kolm on naisterahvad. Samuti tõi Murumägi välja, et tänu sellele on kogu koosseisu keskmine vanus tunduvalt noorenenud. Nüüd on nende kõige noorem liige kaheksateistkümneaastane. Ühtlasi oli juurdeehitise valmimine ka Vahastu kogukonna kingitus EV100 sünnipäevaks.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare