18.3 C
Rapla
Neljapäev, 19 mai 2022

Kehtnas oli viiendate klasside tervisepäev

Kehtna põhikooli tervisenõukogu

Kolmapäeval, 8. mail toimus Kehtna põhikoolis Raplamaa 5. klasside tervisepäev.
Päikselisel hommikul kogunes Kehtna koolimaja ette 14 neljaliikmelist 5. klassi esindust enamikust maakonna koolidest. Päev algas võistkondade moodustamisega, nii et tekkisid erinevate koolide õpilasi ühendavad nelikud. Järgmise kahe ja poole tunni jooksul läbisid grupid Kehtna põhikooli ümbritseval terviserajal neliteist punkti, kus ootasid nii teoreetilisemad kui ka praktilisemad ülesanded 5. klassi inimeseõpetuse programmist.
Näiteks pidid õpilased andma esmaabi rästikuhammustuse ohvrile, laduma toidukoti sisu toidupüramiidile ja võrdlema kahte jalgratast, leidmaks sõiduks nõuetele vastav velo. Iga ülesande eest anti võistkondadele ka punkte, nii et pärast tervislikku lõunasööki kooli sööklas selgusid ka tervisepäeva parimad. Esikolmikusse mahtunud rühmades oli lausa kümne kooli õpilasi, nii et võidurõõmu jagus igasse maakonna nurka.
Esikolmikusse tulnud rühmade liikmetele on planeeritud preemiareis veekeskusesse, kuhu sõidetakse selle õppeaasta jooksul. Tühjade kätega ei lahkunud aga Kehtnast ükski õpilane. Lisaks huvitavatele tegevustele vabas õhus sai iga osaleja kaasa tervisliku meene apelsini ja tunnustava kaelakaardi näol.
Tervisepäeva korraldas Kehtna põhikooli tervisenõukogu eesotsas kooli ajaloo-, ühiskonna- ja inimeseõpetuse õpetaja Kadri Tammari ning huvijuhi Kersti Mäeväljaga. Järgmise aasta tervisepäev toimub Hagudi põhikoolis.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised