14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
ArtikkelTervist edendavad lasteaiad kohtusid Kehtnas

Tervist edendavad lasteaiad kohtusid Kehtnas

Sille Valinu,
Kehtna lasteaed Siller

„Et oleks hea elada, sa hästi palju naerata!“, „Parem õues mängida kui nutiseadmes istuda!“, „Naerata!“ olid ainult mõned vahvad loosungid Raplamaa tervist edendavate lasteaedade terviserongkäigus, mis tõi 7. mail Kehtnasse kokku 148 maakonna koolieelikut.
Raplamaa tervist edendavad lasteaiad on igal aastal teinud ühiselt plaane toredateks ja terviseedenduslikeks sündmusteks. Traditsiooniks on olnud ka iga-aastased sündmused koolieelikutele. Eelnevatel aastatel oleme Raplamaa eri paikades kõndinud terviserongkäigul ning kohtunud rahvastepallivõistlustel. Sel aastal said lasteaedade liikumisõpetajad kokku ja otsustati kaks põnevat sündmust omavahel ühendada.
Liikumisõpetajad tulid mõttele teha lastele mänguliste ja põnevate aladega olümpia ja nagu olümpiale kohane, on ju palju vahvam, kui sellele eelneb ka terviserongkäik koos loosungitega, mis on suunatud tervislikkusele ja elu olulistele väärtustele. Nii saidki kõik Raplamaa tervist edendavad lasteaiad kokku Kehtnas. Kogunesime Kehtna mõisa juures ja alustasime kaunist looduslikust Kehtna mõisa pargist terviserongkäiguga. Kõige ees oli rongkäiku vedamas Kehtna lasteaia liikumis- ja ujumisõpetaja Helju, kes lapsi ruuporiga mõnusa rongkäigu vältel innustas ja ergutas.
Lasteaiad olid palju vaeva näinud vahvate plakatite meisterdamisega. Selleaastase sündmuse teema oli vaimne tervis – märksõnadeks naer, õnn, uni ja kõik muu tähtis, mis hingele pai teeb. Rongkäigu tegi turvalisemaks piirkonna politseinik Jaan Sildoja. See pakub alati lastele elevust ja annab tunde, et teekond kulgeb turvaliselt. Rongkäiguga suunduti Kehtna põhikooli kõrval asuvale staadionile. Liikumisõpetajad olid ette valmistanud lastele 9 olümpiaala. Näiteks said lapsed hüpata nii hooga kui ka hoota kaugust, panna proovile käteosavus pallirajal, täpsus- ja hernekotiviskes, lisaks anda jalgadele valu 30-meetrises tava- ja tõkkejooksus ning harjutada kompadega kõndi. Lusti pakkus ka roomamine läbi tunnelite. Igal olümpiaalal said lasteaiad toimetada 10 minutit, kui kõlas „Stopp!“ ja tuli liikuda uue ala juurde. Lõpetuseks said kõik 148 last joosta pendelteatejooksu ja tundus, et laste jaks ei saanud ka pärast seda kiiret ala läbi.
Rõõmsa lõpu tegime Kohila lasteaia liikumisõpetaja Terjega, kui moodustasime suure-suure ringi staadionile ja lasime puusadel bugitantsu rütmis kiirelt käia.
On südantsoojendav näha, et lastel oli meel rõõmus, jaks ei saanud otsa ja lapsed lahkusid suurürituselt nägu naerul.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare