15.5 C
Rapla
Kolmapäev, 6 juuli 2022
spot_imgspot_img

Raplamaa aasta ema enam ei valita

Mari Tammar

Viimane Raplamaa aasta ema valiti 2017. aastal. Sealt edasi on igal aastal aasta ema valinud vallad, ent maakondlikku aasta ema tunnustamist enam ei toimu.

„Raplamaa aasta ema valimise ja tänuõhtu korraldamisega tegeles aastaid Rapla Naisselts ja hiljem MTÜ Ettevõtlikud Naised Raplamaal. 2018. aastal MTÜ enam aasta ema tunnustamisega ei tegelenud,” ütles Raplamaa Omavalitsuste Liidu tegevjuht Silvi Ojamuru.
„2018. aasta aprillis arutasime meie nelja omavalitsuse esindajatega aasta ema tunnustamise teemat. Jõudsime siis ühisele arusaamisele, et pärast omavalitsuste ühinemisi tegelevad omavalitsused aasta ema tunnustamisega ise ning maakondlikku aasta ema enam ei valita. Kuidas on võimalik ühte aasta ema kolmest teisest paremaks hinnata? Kõik emad on tublid ja Raplamaal on igal aastal vähemalt neli aasta ema, kes saavad omavalitsuste tunnustuse,” selgitas Ojamuru.
Selle pärast, et Eesti Naisliidu eestveetavale Eesti aasta ema konkursile Raplamaa esindaja esitamata jääks, ei pea aga Ojamuru sõnul muretsema. „Eesti aasta ema konkurss ei ole hierarhilise esitamissüsteemiga. See on avatud konkurss ja sinna võivad kõik kandidaate esitada, sh ka meie omavalitsused, pered, MTÜ-d, töökollektiivid jne,” selgitas Ojamuru. Seega, kes soovib emasid tunnustada, saab seda ise teha.
Silvi Ojamuru tunnistas ka seda, et juba praegu korraldab ROL palju tunnustusüritusi. „Raplamaa Omavalitsuste Liit on 2018. aasta jooksul võtnud enda vastutusalasse kokku kolmeteistkümne tunnustussündmuse korraldamise ja rahastamisele kaasaaitamise. Väikese tegevbüroo ja piiratud eelarvega on see juba praegugi suur töö,” ütles Ojamuru ja lisas, et lähiajal seisab neil ees maakonna parimate õpilaste ja ainetundjate vastuvõtt, maakonna parimate ettevõtjate tunnustamine, maakonna parimate koolilõpetajate vastuvõtt ning „Eesti kaunis kodu” maakondlik tunnustusüritus.

Aasta ema tunnustuse pälvinud

Rapla valla aasta ema 2019 – Lea Edminster
Kohila valla aasta ema 2019 – Annika Vinnal ja
aasta vanaema 2019 – Maie Havakats
Märjamaa valla aasta ema 2019 – Marite Pilv
Kehtna vald aasta ema ei vali

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised