7.7 C
Rapla
Pühapäev, 4 juuni 2023
RSSulgpalli GP sarjale pandi punkt Sadolini spordihoones

Sulgpalli GP sarjale pandi punkt Sadolini spordihoones

Siim Jõgis

Laupäeval, 11. mail võõrustas Sadolini spordihoone Eesti sulgpallurite koorekihti. Täiskasvanute arvestuses olid puudu küll mõned mängijad, kes jahtisid samal ajal välisturniiridel kohta olümpiamängudel, kuid noorteklassides oli kogu paremik kohal. Tegemist oli sulgpalli GP sarja finaaletapiga.

Nii kõrge tasemega sulgpalliturniir toimus Raplas esmakordselt. Eesti sulgpalliliidu tegevjuht Renna Unt rääkis, et sinna pääsesid vaid kutsetega mängijad. Kutsutud olid need, kes septembrist maini kestva hooaja jooksul näitasid GP etappidel parimaid tulemusi nii noorte kui ka täiskasvanute arvestuses. Renna Undi sõnul otsustati hooaeg lõpetada Raplas, kuna viimastel aastatel on kohaliku sulgpalliklubi Valge Hani ja selle eestvedaja Ülle Laasneri tegevusel sulgpallielu Raplas hoogsalt edenenud.
Sadolini spordihoonesse oli üles seatud neli väljakut ning mängiti hommikust õhtuni. Meesüksikmängus saavutas esikoha Karl Kert, kes finaalis alistas Kristjan Täheranna tulemusega 21-13, 21-18. Kolmanda koha kohtumise võitis kolmes geimis Marcus Lõo, kui alistas Mikk Järveoja tulemusega 14-21, 21-12, 21-15. Naisüksikmängus viis võitjakarika endaga Hannaliina Piho. Finaalis alistas ta kolmes geimis Kaisa Simoni tulemusega 17-21, 21-13, 21-15.
Kolmanda koha kohtumises astusid väljakule Karina Kapanen ja Helis Pajuste. Kohtumise võitis Karina tulemusega 21-12, 17-21, 21-17. Meespaarismängus astusid poodiumi kõrgeimale astmele valitsevad Eesti meistrid meespaarismängus – Kristjan Kaljurand ja Raul Käsner. Finaalis alistati Mikk Õunmaa ja Mihkel Talts kahes geimis tulemusega 21-10, 21-17. Naispaarismängus saavutasid esimese kohta Hannaliina Piho ja Ramona Üprus, kui finaalis alistati Ulla Helm ja Eve Laansoo tulemusega 21-14, 23-21. Segapaarismängu võitsid samuti valitsevad Eesti meistrid, Kristjan Kaljurand ja Hannaliina Piho. Põnev kolmegeimiline finaalmäng Mihkel Taltsi ja Kertu Marguse vastu võideti tulemusega 22-20, 20-22, 21-14.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused