27.7 C
Rapla
Teisipäev, 28 mai 2024
RSVaba pääsme Tartu Ülikooli suurimale kokkutulekule võitis Tõnis Blank

Vaba pääsme Tartu Ülikooli suurimale kokkutulekule võitis Tõnis Blank

Siim Jõgis

Tartu Ülikooli seni suurim vilistlaste kokkutulek on laupäeval, 18. mail. Korraldajad loodavad saada kokku nii palju osalejaid, et püstitada uus Guinnessi maailmarekord.

Kui kõik läheb plaanipäraselt, tuleb sellest maailma suurima osalejate arvuga vilistlaskokkutulek. Muuhulgas loosivad korraldajad välja ka tasuta pileteid ning üheks õnnelikuks võitjaks osutus Rapla Kesklinna kooli direktor Tõnis Blank.
Kuidas juhtus nii, et just temale vaba pääse sattus? “See oli puhas õnn. Käsi piiblil võin öelda,” selgitas Tartu Ülikooli vilistlaskokkutuleku projektijuht Alfred Baskin. Vaba pääse kokkutulekule loositi välja kõigi nende vahel, kes olid ürituse veebilehel märkinud end Eesti kaardi peal tulijaks. Ja neid oli korraldajate sõnul neljakohaline number. Kokku loositi vabu pääsmeid välja kahekümne ringis. Tõnis Blank sai oma pääsme kätte reedel, 10. mail, kui korraldajad tulid seda koolimajja üle andma.
Pilet võimaldab osaleda terves programmis, mida Tartu Ülikool pakub. Sinna kuulub kõik, alustades lauatennise- ja maleturniiridest, mõttetalgutest ja akadeemilistest loengutest ning lõpetades vilistlaspeoga Tartu Ülikooli spordihoones. Huvitaval kombel ei olnud Tõnis Blank ainuke vaba pääsme võitja Raplamaalt. Korraldajad rääkisid, et üks inimene võitis selle veel, kuid kahjuks ei osanud nad nime öelda. Alfred Baskin rääkis, et see inimene oli oma telefoni ära kaotanud ning seega ei saanud temaga otseühendust, kuid võidetud pilet pisteti talle postkasti.
Tõnis Blank õppis Tartu Ülikoolis aastatel 1973-1978 ning tema eriala oli majandusküberneetika. “Need viis aastat ülikoolis olid minu elu parimad aastad,” rääkis Blank. Ta lisas, et neil oli kokkuhoidev kursus, kellega käidi koos nii loengutes kui ka tudengielu nautimas. “Õppima pidi ja vaeva tuli samuti näha, aga lisaks sellele oli ka tudengielu,” meenutas ta. See tähendas nii igakevadisi paadimatku kui ka talviseid suusamatku. Kokkuhoidev on nende kursus siiani. Blank ütles, et viimati käidi koos eelmisel aastal ning siis oli kohal sada protsenti elus olevatest kursuse lõpetajatest. Seni on koos käidud iga viie aasta tagant, kuid Blank rääkis, et nüüd mõeldakse juba tihedamatele kokkusaamistele. Järgmine võimalus avaneb selleks eesseisval Tartu Ülikooli kokkutulekul.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare