13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSRaplamaa Omavalitsuste Liit sekkus eelarvekõnelustesse

Raplamaa Omavalitsuste Liit sekkus eelarvekõnelustesse

Raplamaa Sõnumid

Raplamaa Omavalitsuste Liit teeb valitsusele ettepaneku jätta Eesti Posti dividendid välja võtmata.
Juba eelmise aasta sügisest on Raplamaa postikanne olnud ebaühtlane.

Eriti hulluks muutus olukord aasta alguses, kui Eesti Post ehk Omniva ei suutnud pidevat postikannet enam kindlustada ja teatas, et ajakirjandusväljaandeid hakataksegi üle päeva kandma. Kuigi postiseadus nõuab ühemõtteliselt universaalse postiteenuse osutamist kuuel päeval nädalas, jõudsid mitmes Raplamaa piirkonnas kirjad, ajalehed ja ajakirjad postkastidesse mitmepäevaste vahedega. Olukord muutus sedavõrd lootusetuks, et mitmed pikaaegsed lehelugejad loobusid ajalehtede ja ajakirjade tellimisest.


Raplamaa Omavalitsuste Liit (ROL) arutas olukorda 21. märtsil täiskogu istungil, kuhu olid palutud ka Eesti Posti esindajad. Eesti Posti inimesed põhjendasid tõrkeid libedusest põhjustatud traumade ja töötajate puudusega. Kinnitust olukorra paranemisele ei antud ja kuigi mõndagi on järgnenud ajal siiski ka paremaks muutunud, ei saa postikannet ikkagi tervikuna normaalseks nimetada. Sellest lähtuvalt pöördus ROL nüüd kirjaga rahandusministri, riigihaldusministri, väliskaubandus- ja IT-ministri ning majandus- ja taristuministri poole. Kirjas kirjeldatakse valitsevat olukorda ning nõutakse lahendusi.
ROL on teinud omalt poolt ka konkreetse ettepaneku, mis võiks leevendada pingeid Eesti Postis. Kirjas öeldakse: „Raplamaa Omavalitsuste Liidu liikmed on seisukohal, et kujunenud olukorras, kus riigile kuuluv äriühing ei ole võimeline end varustama piisaval määral kõrgelt motiveeritud tööjõuga ega oma piisavalt paindlikkust toime tulla riskide maandamisega, ei ole riigil moraalset õigust võtta välja dividende sellises mahus, nagu seda praegu tehakse. Kuni postiteenust ei suudeta piisaval tasemel rahastada, et tagada selle jätkusuutlikkus ja seadusega pandud kohustuste täitmine, on kasumi väljavõtmine dividendina regionaalpoliitiliselt täiesti vastuvõetamatu. Teeme ettepaneku seda arvestada uue riigieelarve kokkupanemisel ning vajadusel ka järgnevatel aastatel. Samuti on meie hinnangul vajalik tõhusam järelevalve postiseaduse nõuete täitmise üle.”
Kirja täistekst on avaldatud Raplamaa Sõnumite veebilehes.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare