9.9 C
Rapla
Neljapäev, 8 juuni 2023
RSProbleemses Aa hooldekodus on neli Rapla valla kodanikku

Probleemses Aa hooldekodus on neli Rapla valla kodanikku

Mari Tammar

24. mai Postimees kirjutas põhjalikult Ida-Virumaal asuvast Aa hooldekodust, mis haiseb, kus kasutatakse hoolealuste suhtes vägivalda ja kus levivad täid-tingud jms. Artiklis on kirjas, et suurel osal hooldatavatest pole perekonda ja nad on sinna suunatud kohaliku omavalitsuse poolt.
Rapla vallavalitsuse lastekaitse peaspetsialist ja sotsiaalnõuniku asendaja Sirve Salu ütleb, et täna on Aa hooldekodus teenusel neli Rapla valla kodanikku. „Järelevalvet asutuse tegevuse üle vald ei teosta, vaid seadusega selleks volitatud asutused,” ütleb Salu.
Postimehe artiklis on kirjas, et Aa hooldekodu elanikud on eakad, endised vangid, alkohoolikud, vaimsete probleemidega või lihtsalt elu hammasrataste vahele jäänud inimesed. Küsimusele, millised vanurid on Rapla vallast sinna saadetud, vallavalitsus ei vasta.
„Väljaspool valda osutatavale teenusele suuname isiku eeskätt juhul, kui kohapeal puudub sobiv teenus või on teenusele järjekord. Hooldusteenusele paigutamisel arvestame isiku soovi, vajadusi ning hoolekandeasutuses pakutava teenuse sobivust,” selgitab Salu.
Küsimusele, kas vald teab, millises seisundis tema valla elanikud seal või ka mujal hooldusasutustes on, jääb samuti vastus saamata.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused