6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSLipal tähistati lastekaitsepäeva mängu- ja virgestusala avamisega

Lipal tähistati lastekaitsepäeva mängu- ja virgestusala avamisega

Siim Jõgis

Juba teist aastat järjest võeti Lipa külas tõsiselt ette lastekaitsepäeva tähistamine. Selleks oli ka hea põhjus: Leaderi toetuse abil sai püsti pandud Lipa küla mängu- ja virgestusala teine etapp.

Esimene etapp avati täpselt aasta aega tagasi ning nüüd saab öelda, et valmis on kogu kompleks. Pidulik avamine ning lastekaitsepäeva tähistamine oli reede, 31. mai õhtul. Uus mängu- ja virgestusala on mõeldud avalikuks kasutamiseks ning seega avatud kõigile huvilistele. Uus atraktsioon on laste turnimispuu koos liumäega.
MTÜ Lipa Küla korraldatud üritus leidis aset kohaliku koolimaja õuel. Kui võrrelda eelmise aastaga, võib öelda, et tänavune üritus oli isegi suurem. Mullu külastas seda ligikaudu nelikümmend inimest. Kaidi Kalf MTÜ-st Lipa Küla ütles, et sel korral luges ta õhtu jooksul kokku üle üheksakümne külastaja. Neid oli Lipale tulnud nii lähemalt kui ka kaugemalt. Kalf rääkis, et lapsi oli kohal lisaks Lipale veel Raikkülast, Kabalast, Raplast ja mõni oli sõitnud vanavanematele külla ka Tallinnast.
Sel aastal pani üritusele tugevalt õla alla maanteeamet. Eelmisel aastal oli suurem fookus pandud tuleohutusele, tänavu oli rõhuasetus liiklusohutusel. Näiteks sai proovida, mis tunne on istuda turvatoolis ning sattuda madalal kiirusel liiklusõnnetusse, kasutades selleks kaldteed. Üles olid seatud ka vastavad õppestendid. Seda viis läbi ettevõte Autosõit OÜ.
Kuigi hariv pool on samuti oluline, oli Kaidi Kalfi sõnul vähemalt sama tähtis ka lihtsalt lustimine. Võib öelda, et õhtu staarideks kujunesid hobused, kellega lapsed ratsutamas said käia. Kolme hobusega oli kohale tulnud Margit Düüna lähedal asuvast Lipametsa külast. Samuti kujunesid populaarseks näomaalingud ja batuut. Päris tähelepanuta ei jäänud tänavu ka tuleohutus. Kohaliku Lipa komando vabatahtlikud päästjad näitasid ja õpetasid, kuidas tulekustutiga väike tulekahju ära kustutada.
Enne eelmist aastat ei olnud Lipal lastekaitsepäeva nii suurejooneliselt tähistatud. Nüüd tundub, et see võib vaikselt hakata kujunema traditsiooniliseks sündmuseks. Kaidi Kalf ütles, et miks mitte, kuid väga palju oleneb rahastusest. Lisaks maanteeametile pani sel korral õla alla ka Rapla vallavalitsus. Tegelikult oli viimase aasta jooksul tegemist juba kolmanda suurema pereüritusega Lipal. Lisaks kahele lastekaitsepäevale ehitati veebruaris ka lumelinna.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare