16.1 C
Rapla
Laupäev, 25 mai 2024
RSRaplamaalt oodatakse ajateenistusse 60 noormeest

Raplamaalt oodatakse ajateenistusse 60 noormeest

Siim Jõgis

Käesoleval nädalal – 1., 2. ja 3. juulil – alustavad kaitseressursside ameti kutsel Eestis ajateenistust ligi 1800 kutsealust. Kaitseressursside ameti avalike suhete nõunik Anne Osvet ütles, et eeldatavalt peaks Raplamaalt ajateenistusse minema kuni 60 kutsealust ning tütarlapsi nende seas ei ole.
“Eeldatavalt sellepärast, et 8. juulil lähevad teenistusse veel need, kes laulu- ja tantsupeol osalevad, ja statistika saab alles selle järel kokku võtta, kui on lõplikud numbrid teada,” selgitas ta. Raplamaa kutsealuste põhilised teenimiskohad on 1. jalaväebrigaad ja sõjaväepolitsei. Kogu Eestis on kutsealuste seas eeldatavalt ka 30 neidu.
Kaitseressursside amet teatas, et seekordse suvise kutsumise eripära on see, et projekti „Klassiga ajateenistusse“ raames lähevad Eesti nelja gümnaasiumi lõpuklasside noored üheskoos aega teenima. “See loob neile turvalise ja tuttavama tunde ning uutes oludes kohanetakse paremini,” seisab kirjas selgitusena.
Kaitseressursside ameti peadirektori asetäitja Peep Tambets: “Neid noori, kellel gümnaasiumi lõppedes on kindel soov kohe kohustuslik ajateenistus läbi teha, tuleb igati tunnustada. Nad saavad väärtuslikke kogemusi, mille pinnalt oma edasist elu ja karjääri planeerida. Nemad ei jää meie kutset ootama, vaid annavad oma soovist vaba tahte taotlusega märku.”
Kuna on ka üldlaulu- ja tantsupeo aasta, saavad noored, kes peol esinevad ja eelnevatest üldproovidest osa võtavad, ajateenistusse minna nädal hiljem. Väeosad ootavad neid teenistuskohtadesse 8. juulil. Kokku on niisuguseid noori sadakond.
Juulikuine teenistusse kutsumine on arvukaim ja 11 kuuks asuvad kaitseväes väljaõppele peamiselt gümnaasiumi või kõrgkooli lõpetanud noored. Neist saab kaitseväele tubli täiendus ülemate ja spetsialistide näol. Kõige rohkem noori suundub väljaõppele 1. jalaväebrigaadi, veidi vähem noori läheb 2. jalaväebrigaadi, toetuse väejuhatusse, staabi- ja sidepataljoni ning sõjaväepolitseisse.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare