3.8 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
ArtikkelHeategevusliku kontserdiga toetatakse koolipoisi taastusravi

Heategevusliku kontserdiga toetatakse koolipoisi taastusravi

Maris Adoma

10. juulist kuni 24. augustini antakse Eesti kirikutes 23 tasuta klassikalise muusika kontserti, mille eesmärk on heategevus – toetada Türi koolipoisi Rasmus Juhansoni taastusravi. Üks kontsert tuleb ka Raplamaal Hageri kirikus 11. juulil.

Heategevuskontsertide eestvedajaks on grupp muusikuid, kes on varemgi sarnaseid muusikatuure korraldanud. Gruppi on koondunud heal tasemel muusikalise haridusega asjaarmastajad Merje Parts, Anneli Merelaid ja Harald Jürgen Weiler. Erinevatel kontsertidel liitub nendega teisigi andekaid inimesi nagu Riigikogu liige Helle-Moonika Helme, sopran Ragne Saul, Eve Randkivi, ning mõnel pool teevad kaasa ka kohalikud muusikud. Esitamisele tuleb klassikaline muusika barokiaegsetest aariatest ja romantilistest lauludest kuni 19.-20. sajandi meloodiateni välja.
Kogu kontserttuuri, sealhulgas esinemispaikasid, hakati organiseerima juuni alguses ja seni on tiimil läinud väga hästi. Kirikute valik, kus üles astutakse, ei ole tulnud spontaanselt. “Paljudes kirikutes esineme seetõttu, et meid on seal avasüli varemgi vastu võetud, aga samas soovime avastada ka uusi kohti,” põhjendas Weiler.
Ka Raplamaal asuv Hageri kirik ei ole neile võõras paik. “Hageris oleme käinud mitmeid kordi. Sealne organist Mai Mänd on olnud nagu hea haldjas – alati tunneme end oodatult. Hageris on ilus ja hea akustikaga kirik, lisaks on seal imelise kõlaga orel,” rääkis Weiler.
Kontsertide eesmärk on toetada Türi koolipoisi Rasmus Juhansoni taastusravi. Temaga juhtus 2018. aasta suvel Türi tehisjärvel raske õnnetus, mille tagajärjel on noormehe kolmas ja neljas kaelalüli vigastatud. Rasmuse keha on halvatud ja ta ei ole suuteline iseseisvalt hingama.
Algul mõeldi toetada grupi laulja Merje Partsi poega Matz Topkinit, kes vaatamata käte puudumisele ja vaid ühele tervele jalale on väga edukas invasportlane. “Merje aga arvas kohe, et kindlasti on abivajajaid teisigi. Pealegi on Matz saavutanud nii häid sportlikke tulemusi, et talle on tulnud ka sponsoreid ja toetajaid taha ning seetõttu otsustasime ikkagi Rasmuse kasuks,” põhjendas Weiler otsust toetada Rasmust.
Kuigi pääs kontserdile on tasuta, palutakse inimestel kontsertide puhul teha annetus Rasmuse taastusravi toetuseks kohapeal sularahas või ülekandega arvelduskontole EE552200221024367692, Rasmus Juhanson.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare