-0.1 C
Rapla
Esmaspäev, 22 apr. 2024
RSJäätmevedaja vahetus põhjustas segadust ka Kohila vallas

Jäätmevedaja vahetus põhjustas segadust ka Kohila vallas

Vivika Veski

Juuli algusest veab Kohila vallas jäätmeid AS Ragn Sells, kes võitis Kohila vallavalitsuse korraldatud riigihanke. Senine vedaja oli AS Eesti Keskkonnateenused.

Raplamaa Sõnumid kirjutas 17. juulil, kuidas uus jäätmeveo hange Rapla vallas tõi kaasa segaduse veograafikutega, kuigi jäätmevedaja jäi suures osas valla territooriumist samaks, vahetus vaid Kaiu piirkonnas. Nüüd veab kogu Rapla vallas jäätmeid AS Eesti Keskkonnateenused.
Kohila vallavalitsuse korraldatud hanke võitis AS Ragn Sells, kes vahetas seal välja AS-i Eesti Keskkonnateenused.
Kohila valla keskkonnanõunik Nele Leitaru tõdeb, et üldiselt laabub jäätmevedu Kohila vallas tema hinnangu järgi hästi, kuid korraldatud jäätmevedaja vahetus tõi siiski kaasa segadust ja küsimusi.
„Päris mitmed inimesed pole kätte saanud uut lepingut, paljud pole ka teadlikud, et uut lepingut ootama peaks,” ütleb Leitaru. Uuest lepingust on Leitaru sõnutsi teadmatuses eeskätt inimesed, kes pole Kohila valda sisse kirjutatud, mistõttu ei käi neil vallalehte, samuti ei jälgi nad valla kodulehte.
Leitaru on kogenud, et enamasti leiavad need inimesed, kellele leping saadeti e-postile, kuid kes pole seda enda sõnutsi kätte saanud, selle rämpsposti hulgast. Ette on tulnud ka juhuseid, et inimene on kirja küll avanud, kuid jätnud tähelepanuta ning siis on vallavalitsusega tõreletud, et uut lepingut pole temale saadetud.
Käsipostiga saadetud lepingute puhul on paraku mitmel korral ette tulnud, et kiri on punktist A punkti B saatmisel kaduma läinud. On ka juhtumeid, et inimesel on Kohila valla jäätmevaldajate registris vana aadress ja kiri on saadetud näiteks Võrumaale.
„Kui kodanik on valla poole pöördunud, kuna lepingut pole saadud, siis selgitan ma välja põhjuse, miks selline olukord on tekkinud, ja vajaduse korral on leping uuesti saadetud,” lisab Leitaru.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare