-2.8 C
Rapla
Neljapäev, 30 nov. 2023
RSRapla kihelkonna auhinna pälvis Anne Kalf

Rapla kihelkonna auhinna pälvis Anne Kalf

Siim Jõgis

Möödunud nädalavahetusel peetud Rapla kihelkonnapäevade ühe kulminatsioonina kuulutati välja kihelkonna auhinna võitja. Selle pälvis Uku Masingu 110. sünniaastapäevale pühendatud ürituste peakorraldaja Anne Kalf.

Oma autasu, skulptor Tauno Kangro loodud 40 sentimeetri kõrguse Rapla kihelkonna nime- ja kaitsepühaku Maarja-Magdaleena pronkskuju, sai Kalf kätte pühapäeval, 11. augustil toimunud jumalateenistusel.
Tavapäraselt peetakse Rapla kihelkonnapäevi juulikuus, madlipäeva paiku, kuid tänavu toodi need teadlikult augustisse. EELK Rapla Maarja-Magdaleena koguduse õpetaja Mihkel Kukk selgitas, et kihelkonnapäevad ning Uku Masingu tähtpäeva tähistamine taheti teha koos. Terve 11. august oli Rapla kiriku juures pühendatud Uku Masingu temaatikale. Hommikusel jalutuskäigul Rapla surnuaial külastati Masingu vanemate hauda. Keskpäevasele jumalateenistusele järgnes Siiri Sisaski kontsert, mis põhines Masingu tekstidel.
Rapla kihelkonna auhinda antakse alates 2012. aastat välja üle ühe aasta. Varasematel aastatel on selle teeninud teiste seas perekond Uusberg, Raikküla koduloolane Ilse Rahkema, endine Rapla maavanem Tõnis Blank ning Järvakandi Pauluse kiriku kauaaegne juhatuse esimees Rein Ranne. Kõige esimene auhinna laureaat oli 1998. aastal kauaaegne Rapla koguduse õpetaja Evald Saag.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused