18.8 C
Rapla
Pühapäev, 19 mai 2024
RSSadolini spordihoonesse paigaldati uued valgustid

Sadolini spordihoonesse paigaldati uued valgustid

Siim Jõgis

Sadolini spordihoone suurde pallimängusaali paigaldati uued valgustid. Spordihoone juhataja Toomas Jaaniste põhjendas seda energiakulude kokkuhoidmise ja valguse kvaliteedi parandamisega. Ta lisas, et protsess ei ole praegu veel päris valmis ning tööde lõplik tähtaeg on pühapäeval, 15. septembril.

“Hetkel käimas olev projekt puudutab suure pallimängusaali valgustuse väljavahetamist. Samas oleme juba teinud ja jätkame kogu hoones valgustite vahetamist nüüdisaegsete vastu. Näiteks vahetasime välja osa riietusruumide valgusteid. Seda põhjusel, et kümme aastat tagasi paigaldatud ja purunenud valgusteid ei õnnestu enam sarnastega asendada,” selgitas Jaaniste.
Oluline põhjus, miks valgustid tuli suures saalis välja vahetada, oli ka see, et need vastaksid kõige kõrgematele nõuetele spordivõistluste teleülekannete tootmisel. Seda on eelkõige vaja Avis Utilitas Rapla kodumängude puhul, mida Sadolini spordihoones peetakse. Samuti annab valmiv valgussüsteem laiemad võimalused kasutada erinevaid saalivalguse stsenaariume. Nii saab näiteks võistluse käigus muuta tribüünide kohal valgustuse tumedamaks ning valgustada rohkem väljakul toimuvat.
Eelmise põlvkonna valgusteid tuli peaaegu igal aastal ükshaaval vahetada, aga paigaldatud Saksa tootja valgustitel on viieaastane garantii ja tööiga on 80 000 tundi. Uus valgus peaks olema mahedam ka pealtvaatajate silmadele. “Nende valgustitega on valguse näitajad paremad, samas on see silmale mugavam, sest valguse pimestusefekt on madal,” ütles Jaaniste.
Paigaldatud valgustid on Saksamaa juhtiva sisevalgustite tootja Trilux GMBH spetsiaalsed spordisaalide valgustid Trilux Mirona FIT LED. Neidsamu on kasutatud ka Škoda jäähallis, Tallinki tennisekeskuses ja Tartu tennisekeskuses. Valguse programmeerimine praegu veel käib. Planeeritav kulu nende paigaldamisel on 40 000 eurot.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare