6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSPäästeamet kontrollis haridusasutusi

Päästeamet kontrollis haridusasutusi

Katri Reinsalu

Septembri keskpaigas võtsid päästeameti inspektorid luubi alla tuleohutuse haridusasutustes. Nädala jooksul tehti kontrollkäike kõikjal Eestis. Enim tähelepanu pöörati tuleohutuse vaatest esmatähtsale ehk tulekahju varajasele avastamisele ja ohutule evakuatsioonile.

Tulemused ei olnud kiita. Kogu Eestis tuvastati reidi käigus tuleohutusnõuete rikkumisi ligi 70% kontrollitud haridusasutuses. Kontrollitud 227 hoonest oli korras 74 ehk vaid kolmandik.
Päästeameti ohutusjärelevalve osakonna ekspert Rain Põllu on kokkuvõtteid tehes murelik. „Seekordse reidi tulemused teevad kurvaks. Puudustega hoonetes esines tuleohutuse vaatest suuri ja lubamatuid möödalaskmisi – esines probleeme nii tulekahju automaatse signalisatsioonisüsteemiga, evakuatsiooniga ning personalil jäi vajaka teadmistest, kuidas tulekahju korral tegutseda,“ rääkis Rain Põllu.
Raplamaal külastati reidinädala käigus nelja haridusasutust. Täiesti korras oli neist vaid Kehtna lasteaed Siller.
„Ülejäänud kolmes asutuses oli kokku 9 puudust. Päästeamet tegi ühe kirjaliku ettekirjutuse, teised asutused likvideerisid oma puudused nii kiiresti, et kirjalikke ettekirjutusi puuduste kõrvaldamiseks polnud vaja teha. Põhilised puudused olid seotud tuletõkkeuste ja tuletõkkesektsioonidega. Samuti oli vajakajäämisi õppuste läbiviimisel,” vahendas Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht Maris Moorits.
Ta lisas, et kõik reidide ajal tuvastatud puudused on ohutu evakuatsiooni tagamiseks elulise tähtsusega ning isegi üks möödalaskmine võib päädida sellega, et tulekahju või muu ohu olukorras ei pääse inimesed hoonest ohutult välja. „Jätkuvalt on päästeamet võtnud seisukoha, et evakuatsiooninõuete rikkumine on suhtumise ja hoolimatuse küsimus ning nende rikkumiste osas on päästeametil nulltolerants,” võttis Moorits kokku.
Kuigi päästeamet kontrollib tuleohutusnõuete täitmist pidevalt, tehakse eelmisest aastast alates
reididena kontrollkäike kogu Eestis. Selle abil luuakse tuleohutuse olukorrast realistlikum ülevaade.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare