-2.8 C
Rapla
Neljapäev, 30 nov. 2023
RSSissesõidutee vaidlused on viinud kohtuni

Sissesõidutee vaidlused on viinud kohtuni

Helerin Väronen

Rapla vallas Vaopere külas on kahe kinnistu, Reinsalu ja Laane omanikud läinud ühelt kinnistult teisele mineva tee vaidluses lausa kohtuni. Asjasse on sekkunud ka Rapla vald.

21. oktoobril tegi valla jurist Kaire Sädemets Rapla vallavalitsuse istungil kokkuvõtte Tallinna ringkonnakohtu kohtumääruse resolutiivosast, millega rahuldati Laane kinnistu omaniku avaldus avalikult kasutatavale teele juurdepääsu saamiseks. Esialgse õiguskaitse määruse kohaselt tuleb juurdepääsutee tagada kuni kohtuasjas lõpplahendi jõustumiseni. Reinsalu kinnistu omanikud kui kohustatud isikud peavad taastama juurdepääsuteelt eemaldatud kõvakatte ning eemaldama teele paigaldatud tõkked (aiad, hekid ja muud rajatised), et viia tee endisesse kasutuskõlblikku olukorda. See määrus edasikaebamisele ei kuulu.
Ülejäänud osas (näiteks kohustus taluda läbipääsu Laane kinnistule) jätkub vaidlus Tallinna ringkonnakohtus.
Määruses määratud tähtpäevaks polnud Rein­salu kinnistu omanik teed taastanud ning vald on otsustanud Sädemetsa ettepanekul teede ehitamise reservi vahenditest ise selle tee korda teha. Valla teede spetsialist Margus Koll on koostanud selleks ka esialgse eelarve ning teinud ettvõtjatele hinnapäringud. Kulutatud summa plaanib vald hiljem sisse nõuda kohustatud isikult.
Reinsalu kinnistu omanik sõnas, et tema jaoks on sissesõidutee teema keeruline ning ebaõiglane. Probleemi tekkides pöördus ta ise Rap­la valla poole, pakkudes kõnealust teelõiku vallale kas müüa või ära anda, peaasi, et probleem lahenduse saaks. Vald sellele ei reageerinud ning mõni nädal hiljem kaebas Laane kinnistu omanik Reinsalu kinnistu omaniku kohtusse. Reinsalu kinnistu omaniku advokaadi päringutele vastatakse vallast kahe lausega ehk sisulisi vastuseid sealt ei tule, ütles kinnistu omanik.
Nii kinnistu omanik kui ka tema advokaat on kirjutanud ka volikogule küsimustes, mis puudutavad volikogu otsuseid seda teed ehitada. Senini pole vastuseid kirjadele tulnud. Rapla valla suhtumine olevat Reinsalu sõnul ülbe ning mitte lahendust otsiv.
Laane kinnistu omanik keeldus sel teemal kommentaare andmast.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused