0.5 C
Rapla
Neljapäev, 22 veebr. 2024
RSJaak Aab kohtus vallajuhtidega

Jaak Aab kohtus vallajuhtidega

 

Siim Jõgis

Teisipäeval, 3. detsembril tegi riigihalduse minister Jaak Aab visiidi Raplamaale. Selle käigus kohtus ta nelja Raplamaa valla juhtidega ning ühe teemana kerkis esile riigiasutuste kolimine pealinnast maapiirkondadesse.
Minister ütles, et ühtegi konkreetset asutuse nime ta praegu öelda ei oska, mis Raplasse tuuakse, kuid arutelud käivad.
Üks toimiv näide on SA Erametsakeskus, mis kolis Tallinnast Raplasse 2018. aastal. Kas Raplamaale võiks asuda veel mõni riigiasutus? Praegu ei ole see veel selge. Ta selgitas, et üks võimalus on see, et Tallinnast ei kolita välja mitte terveid asutusi, vaid nende juurde luuakse üksikud töökohad, mis füüsiliselt asuvad pealinnast väljas. “Mitmed asutused teevad seda juba praegu, näiteks sotsiaalkindlustusamet ning mõned maaeluministeeriumi juures tegutsevad ametid. Üritame luua riigimajade juurde varu universaalsetest töökohtadest, kuhu on erinevatel ametitel võimalik palgata töötajaid. Usun, et neid kohti tekib ka Raplasse, sest Rapla on oma Tallinna läheduse tõttu atraktiivne,” rääkis minister Aab.
Ta lisas, et endiselt kaalutakse ka võimalust tuua terved ametid pealinnast välja.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused