-0.6 C
Rapla
Teisipäev, 23 apr. 2024
RSKohila kaasava eelarve võitis Kohila mõisakooli spordiväljak

Kohila kaasava eelarve võitis Kohila mõisakooli spordiväljak

Helerin Väronen

Kohila järgmise aasta kaasava eelarve ideedele said vallaelanikud anda oma hääli 20.-26. novembrini. Kokku osales kaasava eelarve hääletuses 268 inimest, mis on vähem kui eelmine aasta. Ülekaalukalt sai enim hääli MTÜ Kohila Mõisakool esitatud idee rajada mõisa südamesse spordiväljak, mis sobiks igas vanuses spordisõbrale.
Spordiväljak kogus 187 häält, teiseks jäi idee rajada Kohilasse õunaaed koos mõnusa puhkealaga, mis sai 37 häält. Neile järgnesid Hageri kiriku vihmaveesüsteemide renoveerimise projekt (25), Kohila raudteejaama veetorni konserveerimise idee (15) ning Hageri rahvamaja katusega puhkeala rajamise idee (6).
Võitnud projekti kirjelduses on öeldud, et Kohila mõisa süda on kujunemas Kohila üheks fookuspunktiks. Neli aastat tagasi sõlmiti Kohila vallavalitsuse, MTÜ Miikaeli Ühendus ja SA Meie Pärand vahel koostööleping kujundamaks Kohila mõisa südamest haridus- ja kultuuripiirkond.
Kuigi Kohila alevis on lastele mõeldud kohti juba üpris palju, oleks väike spordiväljak mõisakooli juures peale ajaloolise keskkonna elavdamise oluline eelkõige liikumisvõimaluste mitmekesistamiseks nii lastele, noortele kui ka täiskasvanutele. Lisaks tagab väljak vajalikud tingimused kooli kehalise kasvatuse tundide läbiviimiseks.
Loodav spordiväljak on mõeldud avalikuks kasutamiseks. Kaasava eelarve toetuse saamine tähendab, et nüüd saab alustada väljaku projekteerimisega. Kevadel alustatakse pinnasetöödega ja kui kõik sujub, valmib väljak juba järgmise aasta esimeses pooles.
Kaasava eelarve kaudu saadi spordiväljaku ehitamiseks 15 000 eurot, mis küll moodustab suure osa väljaku kogueelarvest, kuid mõisakool otsib jätkuvalt ka toetajaid, kes aitaksid sel projektil (kogumaksumusega 20 000 eurot) valmis saada.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare