24.9 C
Rapla
Neljapäev, 30 mai 2024
RSKohus kuulutas välja Valtu Veini pankroti

Kohus kuulutas välja Valtu Veini pankroti

Siim Jõgis

Valtu Vein AS-i kohtusaaga jõudis 13. detsembril olulise tähiseni, kui Pärnu maakohus kuulutas välja ettevõtte pankroti. Varem oli õhus ka võimalus algatada saneerimisprotsess, kuid kohus seda ei toetanud.

Pärnu maakohtu pressiesindaja Jaanika Lusti selgitas: “Kohus leidis, et võlgnik on maksejõuetu, kui ta ei suuda rahuldada võlausaldajate nõudeid ja see suutmatus ei ole võlgniku majanduslikust olukorras tulenevalt ajutine.” Pankrotihalduriks määras kohus vandeadvokaat Hillar Villersi, kes ütles, et teadaolevatel andmetel on Valtu Vein AS-il võlausaldajaid viiekümne piires. Täpsem võlausaldajate arv selgub edasises pankrotimenetluses.
“Ajutise pankrotihalduri poolt kogutud andmetel ületab teadaolevate võlausaldajate nõuete kogumaht 0,5 miljonit eurot,” ütles Villers. Ta lisas: “Millises mahus võlausaldajad oma nõuete katteks raha saavad, selgub pankrotimenetluse käigus. Hetkel on ennatlik sellist hinnangut anda.” Esimene võlausaldajate üldkoosolek toimub 7. jaanuaril 2020 algusega kell 15 Pärnu maakohtu Rapla kohtumajas.
Kohtuprotsess Valtu Vein AS-i üle sai alguse juba 24. septembril. Esialgu oli pankrotiavalduse esitanud ainult maksu- ja tolliamet, kuid 24. septembril lisandus ka ettevõtte AS Haljas samasugune avaldus. Valtu Vein AS-i esindaja esitas toona kohtule saneerimisavalduse sooviga ettevõtte tegevus veel päästa. Küll aga oli juba varasemast selge, et Valtu Veini majandustegevus on peatunud juba mitu kuud.
Hillar Villers ütles, et ajutise pankrotihalduri kogutud andmetel lõppes AS-i Valtu Vein majandustegevus umbes käesoleva aasta märtsis. Alates juunikuust ei olnud ettevõttel enam registreeritud töötajaid. Kuigi ettevõtte esindaja püüdis septembris kohtule selgitada, et tegemist on ajutiste makseraskustega, ei leidnud see seisukoht kohtu poolt toetust.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare