-0.1 C
Rapla
Kolmapäev, 24 apr. 2024
ArtikkelIlutulestik laste rõõmuks

Ilutulestik laste rõõmuks

Kadri Paju

Juba kuuendat korda korraldati Keavas aasta viimasel päeval uhke ilutulestik, mis mõeldud ennekõike lastele. Üritus algab alati kell 20 Keava staadionil.

„Ürituse idee sai alguse enda lapsest ikka. Teadsin, et ta ei suuda olla üleval nii kaua, et näha südaöö ilutulestikku. Seega ostsin väikese patarei, kutsusin naabrilapse ka kampa ja nii see esimest korda umbes kaheksa aastat tagasi toimus,“ räägib Seily Sõgel-Raid, kuidas kõik alguse sai.
„Järgmisel aastal tuli juba mõni pere rohkem Keavast ja siis me juba mõtlesime MTÜ Keava Haridus- ja Kultuuriseltsis, et kahju on lasta raket­te väikesele rahvahulgale. Nii sai otsustatud, et paneme reklaam­plakati üles ning ka Kehtna vald toetas meie ettevõtmist,” jutustas Seily.
Nüüdseks on lasteilutulestik Keavas kujunenud paarikümne inimese asemel paarisaja inimesega ürituseks. „Juba eelmisel aastal oli näha, et inimesi ei olnud ainult meie enda alevikust ja ümbritsevatest küladest. Külalisi käis meil Raplast, Juurust, Lellest ja paljudest teistest kohtadest,“ ütles Seily.
Seekord oli ilutulestikku vaatama tulnud kõvasti rohkem kui paarsada last ja täiskasvanut. Vaatemäng kestis 15 minutit, mille jooksul lasti taevasse suur hulk erinevate valgus- ja heliefektidega rakette.
„Varem on toonud meile rakette inimesed ise. Sel aastal palusime, et meie oma MTÜ ja Keava inimesed teeksid pigem annetuse ülekandena,“ rääkis Seily, sest sponsoreid oli väga palju.
Ka sel aastal oli mitmeid toetajaid, sealhulgas Naeruvabrik, kes kogu show kokku pani ning omalt poolt tuleilu lisas.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare