-1.3 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSRapla õpilasfirmade laadal püstitati müügi- ja osalejate rekord

Rapla õpilasfirmade laadal püstitati müügi- ja osalejate rekord

Kadri Paju

21. detsembril toimus Raplas Rappeli keskuses juba traditsiooniline õpilasfirmade laat.Seekordne laat oli ajaloo suurim – kokku osales 45 õpilas- ja minifirmat kogu Eestist.

Raplamaalt osales 14 firmat, neist 11 õpilas- ja kolm minifirmat. Samuti püstitati Rapla laatade rekord käibe osas, see oli 3333,50 eurot.
„Nii mõnedki firmad müüsid oma tooted ära juba enne laada lõppu,“ ütles RAEK-i noorte ettevõtlikkuse koordinaator-projektijuht Anu Kaar. Tootevalik laadal oli väga mitmekesine. Müüdi näiteks käsitöö trühvleid, küpsiseid, energiajooki, sisustuselemente, disaintooteid, looduslikke nahahooldustooteid, kaardi- ja lauamänge. Ühe huvitava kaardimängu oli välja mõelnud Kohila gümnaasiumi õpilasfirma Kaartmen.
Samuti Kohila gümnaasiumi õpilasfirma Pui-Est müüs käsitööna valminud puidust laualampe. Firma võitis Rapla laadal ka eripreemia „Parim väljapanek“. Rapla gümnaasiumi õpilasfirma Silky müüs käsitsi maalitud kunstsiidist disaintooteid – pintsakusalvrätikuid, salle ja kohevaid patsikumme. Üks huvitavamaid tooteid oli stiilne ja hästi läbi mõeldud laualamp, mida müüs Tallinna 21. kooli õpilasfirma Eha. Täispuidust laualamp töötas laetava akuga ning lisaks sai ühendada laadimiseks ka näiteks telefoni.
„Osalejate tagasiside oli positiivne ja müük läks kõigil hästi. Nii mõnelgi firmal on kindel potentsiaal jätkata pärast programmi lõppu päris osaühinguna. Enamik plaanib ka osaleda 8.-9. veebruaril suurel Eesti õpilasfirmade laadal Tallinnas,“ ütles Anu Kaar.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare