0.5 C
Rapla
Kolmapäev, 28 veebr. 2024
RSRalli pakendikonteinerite juurde

Ralli pakendikonteinerite juurde

Siim Jõgis

Miks kipuvad pakendikonteinerid olema täis just siis, kui sa oled oma pakendid kokku kogunud ja valmis neid välja viima? Raplamaa Sõnumitega võttis ühendust naisterahvas, kes kurtis, et Raplas asuvad pakendikonteinerid saavad liiga ruttu täis.

Eriti juhtis ta tähelepanu konteinerile, mis asub Magaziini kaupluse taga. Ta lisas, et niipea, kui seda neljapäeviti või reedeti tühjendatakse, on see paari päeva jooksul uuesti täis. See loobki olukorra, kus tuleb oma käigud ajastada õige päeva peale, et nädalaga kogunenud pakendid õigesse kohta ära anda. Tekib justkui ralliefekt, kes jõuab kiiremini. Raplamaa Sõnumid võttis plaani jälgida, kui kiiresti konteinerid nädala jooksul täituvad. Võtsime jälgida sama konteineri, millele toimetusega ühendust võtnud naisterahvas viitas. Selle, mis asub Magaziini kaupluse taga.
Kolmapäeval, 29. jaanuaril oli konteiner ääreni täis. Naljalt ei oleks saanud sinna juurde mahutada enam midagi. Neljapäeva õhtuks oli see tühjendatud. Vastavalt meie vaatlustele hakkas see järgnevatel päevadel täituma tegelikult väga visalt. Võib öelda, et kolme päevaga – pühapäeva õhtuks – oli konteineris pakendeid vaid poole ulatuses. Esimese paari päevaga oli neid sinna kogunenud kindlasti vähem. Veel teisipäeva, 4. veebruari hommikul oleks saanud sinna vabalt juurde mahutada. Nädalad on muidugi erinevad, mõnel varasemal nädalal võisid konteinerid ka kiiremini täis saada.
Pöördusime Rapla vallavalitsuse poole küsimusega, kas kodanikud on neile kurtnud, et konteinerid saavad liiga kiiresti täis, ning mida plaanitakse ette võtta. Järelevalvespetsialist Aime Linke ütles, et täituvatest konteineritest antakse neile märku jooksvalt. “Meie poole on kodanikud pöördunud kiiresti täituvate pakendikonteinerite osas jooksvalt. Konteinerite täituvuse kohta saame tagasisidet ka pakendikonteinereid tühjendavalt ettevõttelt,” sõnas Linke.
Mis puudutab konkreetselt Magaziini tagust konteinerit, siis ütles ta, et selle osas ei ole vald seni infot saanud, et see kiiresti täituks. “Seal on tegemist konteineriga, mida tühjendatakse igal nädalal, mistõttu veosagedust ei ole võimalik enam tihedamaks muuta. Selle kogumiskoha osas tellime taaskasutusorganisatsioonilt täiendava pakendikonteineri, et sellega konteineri ületäitumist leevendada,” selgitas Linke.
Pakendikonteinerite võrgustiku piisavuse jälgimisega tegeleb vald jooksvalt. “Inimeste ja ka pakendikonteinereid tühjendava ettevõtte tagasisidet võtame tõsiselt ning reageerime vastavalt tegelikule vajadusele nii kiiresti kui võimalik. Võime öelda, et pakendikonteinerite võrgustik Rapla linnas ja kogu vallas on meil pidevalt töölaual, suurendame konteinerite mahtusid või tihendame tühjendamise graafikuid vastavalt vajadustele,” sõnas Aime Linke.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused