-2.8 C
Rapla
Reede, 1 dets. 2023
RSPäästeamet tunnustas oma töötajaid ja koostööpartnereid

Päästeamet tunnustas oma töötajaid ja koostööpartnereid

Katri Reinsalu

Eelmisel nädalal tunnustas Päästeamet aumärgiga 113 Eesti inimest. Tunnustuse andsid üle peaminister Jüri Ratas, siseminister Mart Helme ja Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu. Aumärkidega tunnustati nii Päästeameti töötajaid kui ka häid koostööpartnereid. Aumärke on välja antud juba alates 1998. aastast ja neid jagatakse traditsiooniliselt kaks korda aastas.

„Päästjate igapäevased vaprad teod ja partnerite panus päästevaldkonna arengusse on väärt esiletõstmist ja tunnustamist,“ sõnas siseminister Mart Helme. „Koostöös loome turvalise ja ohutu elukeskkonna Eesti inimestele,“ lisas Helme.
„Kui me vabariigi aastapäeva eel mõtiskleme, mis on Eesti riik, siis on see kindlasti kõik need 113 tunnustuse saajat. Iga aumärgi teeninu on andnud hindamatu panuse Eesti ühiskonda, nende inimeste kaasabil loomegi iga päev ohutut ja turvalist Eestit,“ ütles Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu.
Päästeteenistuse hõberist antakse tunnustusena keerukate päästetööde juhtimise, samuti silmapaistvate teenete eest päästealal. Ühe üheksast hõberistist pälvis Lääne päästekeskuse valmisoleku büroo peaspetsialist Mihkel Uueküla.
„Nii oma tööalase tegevusega kui ka vabatahtliku panustamisega toetab ta Lääne päästekeskuse valmisoleku tagamise teenuste arendamist. Mihkel on väga töökas, kohusetundlik ja professionaalne oma tegemistes,” kirjutatakse tema iseloomustuses.
Samuti tuuakse välja fakt, et ta esitati 2019. aastal kõikide Lääne päästekeskuse komandode poolt tiitlile “Aasta tegija 2019”. Kõrgelt hinnatakse tema ekspertteadmisi nööripääste teenuse arendamisel ning võimet koolitustel teadmisi tarmukalt, oskuslikult ja sõbralikult suheldes edastada. Uueküla kuulub lisaks põhitööle ka Valgu vabatahtliku komando ridadesse.
Päästeteenistuse medal antakse keerukatel päästetöödel üles näidatud vapruse eest, samuti teenete eest päästealal. Päästeteenistuse medali teenis Eesti Ujumisliidu „Õpime ujuma“ projektijuht Helen Link. „Ujumisliiduga koostöös ning Helen Lingi kaasabil ja eestvedamisel on laste ujumisoskuste ja veeohutuse teema käsitlus oluliselt muutunud võrreldes 2010-ndade algusega. Heleni roll ning panus ujumisõpetuse põhimõtete muutmisel ja rakendamisel on olnud tunnustust vääriv,” iseloomustatakse teda.
Ujumisoskuse mõiste ümbersõnastamise ja uue metoodika väljatöötamise tulemusel on kooliujumine varasemast palju põhjalikuma sisuga. See on omakorda olulise tähtsusega veeohutuse strateegiliste eesmärkide saavutamisel ning laste ujumisoskuse parandamisel.
Päästeteenistuse medaliga tunnustati samuti Rapla päästekomando päästjat Ain Vainut. Teda kirjeldatakse kui professionaalse ning eeskujuliku suhtumisega päästjat, kellel on tööstaaži üle 20 aasta. Samuti toodi välja tema kõrge töömoraal ja vastutustundlik käitumine talle usaldatud tehnikaga. „Lisaks põhitööle päästjana on Ain ka väga hinnatud abipolitseinik. Ain Vainu on päästja, kes oma hoiakutega ja professionaalse tegutsemisega kannab endas Päästeameti väärtusi ja hoolib ühiskonna turvalisusest,” kirjutatakse tema iseloomustuses.
Päästeameti hõbedaste tammelehtedega teenetemedal antakse Päästeameti teenistujale vähemalt 10-aastase laitmatu, samuti silmapaistvalt hea teenistuse eest Päästeametis. Sellise tunnustuse pälvis endine Järvakandi päästekomando meeskonnavanem Priit Viher. Teda tunnustatakse kui pühendunud päästjat ja hinnatud kolleegi, kelle töö on alati teistele eeskujuks. „Kõik Priidule antud ülesanded on alati täidetud korrektselt ja õigeaegselt. Ta on väga hea suhtleja nii oma valvemeeskonnas, kolleegidega kui ka väljaspool süsteemi ennetusel, koolitustel ja väljakutsetel. See teeb vastastikuse koostöö meeldivaks ja aitab paremini lahendada võimalikke probleemolukordi,” kirjeldatakse teda.
Samuti tuuakse välja tema eriline kirg spordi ja eriti just tuletõrjespordi vastu. Maakonna meistrivõistlused tuletõrjespordis on toonud talle muuhulgas ka esikohti.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused