15.5 C
Rapla
Laupäev, 27 juuli 2024
RSLumerajasõidule saabus lühikese teatamisajaga üle saja entusiasti

Lumerajasõidule saabus lühikese teatamisajaga üle saja entusiasti

Siim Jõgis

Lumised olud võimaldasid laupäeval, 29. veebruaril pidada Kaiu lume- ja jäärajasõitude sarja esimese etapi.

Teisipäeva, 25. veebruari õhtul hakkas maruliselt lund sadama, kolmapäeval otsustasid korraldajad, et etapp toimub, ja neljapäeval hakati Traksil rada ette valmistama. Kiirelt hõigati võistlus sotsiaalmeedias välja ning laupäeva hommikul oli stardis 103 võistlejat.
Üks korraldajatest, Aivo Sildvee rääkis, et kiirelt oli vaja paika panna rada ja hakata sinna vett vedama. Ilmaennustus lubas miinuskraade vaid loetud ööpäevadeks. “Laupäevaks pidime leidma karikate komplektid, autodele numbrid ja loomulikult kogu kohtunike brigaadi. Kogu selle tegevuse veduriteks olid perekonnad Tommingas ja Haljasmets. Reede pärastlõunal saadeti välja Facebooki sõnum, et võistlus toimub ja olge ainult kohal,” rääkis Sildvee. Tema sõnul oli üllatus suur, kui laupäeva hommikul oli Traksil kohal üle saja osaleja. Esialgu olid korraldajad arvestanud ehk 40-50 huvilisega.
Sõitjaid oli tulnud nii Tallinnast kui ka Harjumaalt ja loomulikult meie maakonna eri piirkondadest. Paljud olid eelmisel õhtul otsinud lume alt üles oma sõiduvahendi ning teinud viimased ettevalmistused, et jõuda järgmisel päeval Traksile.
“See võistlus näitas, et kui on olemas aktiivsed eestvedajad ja selle ala harrastajad, on võimalik ka viimasel minutil korraldada ettevõtmine, mis nii pealtvaatajatele kui ka sõitjatele meeldib. Olen alati öelnud, et selline võistlus on tegelikult pereüritus. Paljud sõitjad olid ju kaasa võtnud oma perekonna, kes elasid kaasa kas ema, poja või isa sõitudele,” rääkis Sildvee.
Esimese hooga plaanisid korraldajad, et võiks pühapäeval ära sõita ka hooaja teise etapi. Siiski oli juba laupäeva õhtul näha, et kohati hakkas maapind rajal välja tulema. Siis oli selge, et teist etappi pühapäevaks planeerida ei saa. Siiski ei ole korraldajad seda plaani tänaseks maha matnud. Käes on küll märtsikuu, aga ikka loodetakse, et üks nädal külma ilma on veel tulemas. Siis saaks kõik entusiastid veel korra kokku ajada ja rajale saata. Kas see ka õnnestub, näitab aeg.
“Nüüd ootame ilmataadi järgmist üllatust, et korraldada juba järgmine sõit, sest sõitjad on oma masinad ju üles leidnud ja karikate komplektid on ootevalmis,” ütles Sildvee.
Laupäeval oli ühe ringi pikkus ligikaudu 800 meetrit või natuke isegi vähem. Iga võistleja sai kolm võimalust, et rajale minna, läbides iga kord kolm ringi. Kõigi kolme n-ö kiiruskatse ajad pandi kokku ja selle põhjal kanti võistlejate tulemused tabelisse. Paremusjärjestust peeti viies võistlusklassis.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare