24.9 C
Rapla
Teisipäev, 16 juuli 2024
RSFrank Kutter sai uue juhi

Frank Kutter sai uue juhi

Kadri Paju

Natuke üle kuu aja tagasi vabastati töölt senine Frank Kutter OÜ tegevjuht Marek Mettas ning Kehtnas asuvat ettevõtet asus juhtima Indrek Puskar. Ettevõtte eesmärk on laiendada oma toodete leviala.

Marek Mettas ei osanud juhivahetust kommenteerida. „Minu jaoks tuli otsus juhi vahetuse osas üllatusena,” ütles ta. Ka uus tegevjuht ei osanud seda kommenteerida. „Mis enne mind juhtus, on mul keeruline kommenteerida ja vahetusprotsessis mina ei osalenud. Põhjuseid teavad ettevõtte nõukogu liikmed,“ ütles Puskar.
Indrek Puskar on lihatööstuses kogenud inimene, ta on varem juhtinud AS-i Maag Lihatööstus. Esimest korda puutus ta Frank Kutteriga kokku juba kolm aastat tagasi, kui üks tänane investor temalt nõu küsis. „Ühel hetkel helistati mulle uuesti ja hakkasime rääkima. See kõik võttis ikka aega, mitte ei käinud üleöö,“ rääkis Puskar sellest, kuidas ta sattus Frank Kutteri tegevjuhiks.
„Kui ettevõtte omanik juhti vahetab, ootab ta ka mingeid muudatusi,“ sõnas uus tegevjuht ning rääkis ettevõtte lähiaja plaanidest. „Eesmärk number üks on saada laiem leviala meie toodetele kogu Eestis.“ Raplamaal on Frank Kutter juba tuttav kaubamärk, aga Eestis laiemalt pilt paraku nii hea pole.
„Kõige parem reklaam tootele on see, kui inimene ostab, proovib ja toode hakkab meeldima ning seejärel sooritatakse kordusost. Hetkel aga ei ole toote kättesaadavus veel nii hea ning tuleb laiendada müügikohti,“ rääkis Puskar.
„Retsepte me muutma ei hakka. Ma ei kahtle sekunditki meie toodete kvaliteedis, pigem on küsimus, kas hind on tarbijale vastuvõetav. Tuleb leida see õiglane kompromiss, et ostujuhid hakkaksid tooteid sisse võtma ja inimesed ostma,“ rääkis tegevjuht.
Konkurents lihatoodete turul on tihe, Eestis pakub oma tooteid üle 60 lihatööstuse. „Käisin ühes suuremas kaupluses ja lugesin ära – seal müüdi 26 sorti viinereid. Kui minna pakkuma kahekümne seitsmendat, peab olema midagi, millega eristuda,“ rääkis Puskar. See tähendab, et peab oskama oma eelised lauale tuua ja neid põhjendama.
„Loomulikult ei suuda me mahtudega võistelda suurte tööstustega ja väiksematel peab olema oma jutt ja põhjus, miks kaupluseketid meie tooteid sisse võtma peaks. Lihtne see ei ole, aga midagi võimatut ka ei ole,“ oli Puskar veendunud.
„Üks asi, milles me tugevad oleme, on päriselt värske liha. Värsket liha, mis eelnevalt pool aastat on olnud sügavkülmas, on võimalik osta nii mitmestki poest. Meie eelis on see, et meie liha on eelnevalt külmutamata ja värske,“ tõi juht välja Frank Kutteri tugevuse.
Indrek Puskarile on Raplamaal silma jäänud see, et siinsed ärid toetavad üksteist ja otsivad omavahel koostöövõimalusi. „Kõige kindlam ja kaugemale jõudnud koostöö on meil Coopi poodidega ning mul on ainult kiidusõnu Coopile öelda,“ sõnas Puskar.
Endiselt on elus ka Frank Kutteri plaan avada Kehtnas firmapood ja kui kõik läheb plaanipäraselt, saab see teoks veel selle aasta sees. „On vaja teha veel teatud põhimõttelised otsused, sest kui remontima ja ehitama hakata, peab teadma üsna täpselt, mis sinna sisse tuleb. Kõrval olev söögikoht jääb sinna ja pigem toetame üksteise tegemisi,“ rääkis Indrek Puskar.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare