-2.8 C
Rapla
Neljapäev, 30 nov. 2023
RSJumalateenistusi ei peeta, jutlustega saab tutvuda koguduse veebilehel

Jumalateenistusi ei peeta, jutlustega saab tutvuda koguduse veebilehel

Siim Jõgis

Käesolevas erakorralises olukorras on muuhulgas keelatud jumalateenistusteks kirikusse kogunemine. EELK Rapla Maarja-Magdaleena koguduse õpetaja Mihkel Kukk ütles, et selle asemel paneb ta jutlused kirja vormis üles koguduse veebilehele aadressil www.eelkrapla.ee.

Samuti lisas Kukk, et kuna eriolukord meie riigis on alles värske, käis ta pühapäeval, 15. märtsil kirikus kohal juhuks, kui keegi ikkagi jumalateenistusele tuleb. Palju inimesi kokku ei tulnud, kuid üks leerilaps oli ikkagi kohal. Mõnes mõttes on sümboolne, et käesolev eriolukord kuulutati välja just kristliku traditsiooni kohaselt paastuajal. “Praegu on hea aeg, et paastuda meelelistest naudingutest,” sõnas Mihkel Kukk.
Eriolukord on Eestis välja kuulutatud kuni 1. maini. Selle aja sisse jäävad ka kristliku maailma suurimad pühad jõulude kõrval – ülestõusmispühad. Nende ajal tähistatakse Jeesus Kristuse ülestõusmist surnuist. Kiire pilk kalendrisse ütleb, et tänavune esimene ülestõusmispüha on 12. aprillil. Kas ja kuidas neid tähistada saab, seda näitab aeg. Ehk toob kevadine ja soojem ilm kaasa positiivseid arenguid.
Mihkel Kukk sõnas, et ta on valmis andma ka armulauda ning näiteks laupäeval käis ta seda tegemas ühe inimese kodus. Mõnes kirikus toimuvad pühapäevased jumalateenistused interneti vahendusel, kuid Rapla kirikus sellist plaani ei ole. Nagu mainitud, saab jutluseid lugeda koguduse veebilehel. Kuigi jumalateenistusi ja koosolekuid pidada ei saa, ei ole võimalik matuseid ära jätta. Need toimuvad vajadusel ikkagi.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused