-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RS“Saksa kevadega” tehti algust, kuid lõpuni ei jõuta

“Saksa kevadega” tehti algust, kuid lõpuni ei jõuta

Siim Jõgis

“Saksa kevad” on igal aastal olnud Eesti ja Saksamaa inimeste kohtumispaik. Ka tänavuseks aastaks oli planeeritud terve rida üritusi, millest osa jõudsid toimuda, kuid teised jäävad kehtestatud eriolukorra tõttu ära.

Sellest on muidugi ääretult kahju, sest korraldajad on juba eelmise aasta kevadest mõelnud, mida saksa kultuuri sõpradele tänavu pakkuda. Raplas veab “Saksa kevade” programmi õpetaja Grete Elbrecht.
“Saksa kevad” avati pidulikult 11. märtsil Tallinna Kultuurikatlas. Sõna võttis paljude teiste hulgas Eesti kultuuriminister Tõnis Lukas. Hannoverist pärit noored muusikud andsid kauni kontserdi. Kuid juba sel õhtul tuli kogu Eestist järjest teateid ürituste ärajäämise kohta, sest väga paljud planeeritud üritused on rahvusvahelised ja olukord oli väga ootamatult muutunud. Nii tuli ka järgmisel päeval teade koolide sulgemise kohta ja kuna Rapla “Saksa kevade” üritused on suuresti seotud gümnaasiumiga, siis jäävad need ära.
“Lisaks tavapärastele õpilasvõistlustele, millest me oleme oma õpilastega üle kogu Eesti osa võtnud, oli meil siin Raplas planeeritud veel ka auhinnatud koomiksikunstniku ja graafilise disaineri Reinhard Kleisti plakatinäitus “Berliner Mythen”, mis visualiseerib erinevad teada-tuntud lood ja rahvajutud, tuues need vaatajani läbi meeleolukate taksosõitude Berliinis,” rääkis Grete Elbrecht. Reedeks, 13. märtsiks oli Rapla gümnaasiumis planeeritud loeng ja külla oli kutsutud Veiko Rakaselg – 2019. aasta JCI president, kes on elanud ja õppinud Saksamaal. Sel päeval pidi ta gümnasistidele rääkima oma Saksamaa kogemustest.
Alates augustikuust on Rapla gümnaasiumis vahetusõpilane Saksamaalt, Lilith Holweg Hamburgist. Grete Elbrecht rääkis, et koos temaga plaaniti külastada teisi Rapla koole, et esitleda saksa keele õpilastele selle aasta festivali partnerliidumaad Niedersachsenit ehk Alam-Saksimaad. Nüüd jääb see ära. Aprillikuu algusesse olid planeeritud koostöös ajalooõpetajatega väljasõidud Rapla maakonda, et tutvuda lähemalt meie mõisapärandiga.
Tallinna Goethe Instituut andis 13. märtsil teada, et tulenevalt Eesti ametkondade ettekirjutustest jäävad planeeritud üritused ära kuni 1. maini, et takistada koroonakriisi laienemist. Festival “Saksa kevad” oli tänavu planeeritud 9.-29. märtsini.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare