-5.7 C
Rapla
Laupäev, 4 dets. 2021

Kikerhernesalat spinatiga

 

Helerin Väronen

Kikerherned on toiduaine, mis võiks alati kodus olemas olla. Ideaalis võiks neid küll ise keeta, kuid mugavam on kasutada kikerhernekonservi. Kikerhernest võib lisada paljudele erinevatele roogadele ja erinevatesse salatitesse sobib see ideaalselt.
Retsept pärineb selle aasta jaanuarikuu Nipiraamatust ja kogused on mõeldud neljale. Kuigi retsepti nimi originaalis on talvega seotud, sobib see tervislik ja roheline salat ideaalselt ka heitlike aegade ja ilmadega kevade algusesse. On ju selles koos mitmed kasulikud toiduained, mis aitavad terve püsida. Näiteks on öeldud, et spinatist tehtud toit on ravim.

Vaja läheb: 400 g kikerhernekonservi, 150 g beebispinatit, 250 g keedetud peeti, 2 avokaadot, 0,5 tl paprikapulbrit, soovi korral praejuustu, kõrvale sepikut või leiba. Salatikastme jaoks: 3 sl oliiviõli, 2 sl veiniäädikat, soola, pipart.
Tee nii: Nõruta ja loputa kikerherned ohtra jooksva vee all. Pese ja nõruta beebispinatilehed, tükelda peedid ja avokaadod. Patsuta kikerherned köögipaberiga kuivemaks ja sega paprikapulbriga. Prae kikerherned väheses õlis kuldseks, soovi korral prae läbi ka praejuustuviilud. Salatikastmeks vispelda oliiviõli veiniäädikaga ühtlaseks, maitsesta soola ja pipraga. Jaga spinat, peet ja avokaado salatikausside vahel, nirista peale kaste ning viimasena jaga kausidesse kikerherned ja juust. Serveeri sepiku või leivaga.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,159JälgijatFollow

Viimased uudised