-2.8 C
Rapla
Neljapäev, 30 nov. 2023
RSRapla vallas peatati lasteaia kohatasu maksmine

Rapla vallas peatati lasteaia kohatasu maksmine

Katri Reinsalu

Eelmisel neljapäeval toimunud Rapla vallavolikogu kinnise istungi üks päevakorrapunkte puudutas valla huvikoolide õppetasusid ja lasteaedade kohatasusid. Volikogu otsustas märtsi- ja aprillikuu tasude maksmine peatada.

Riikliku eriolukorra väljakuulutamisega peatati 12. märtsil Rapla muusikakoolis, Rapla huvikoolis, Kaiu muusikakoolis ja Juuru Eduard Vilde huvikoolis tavapärane tegevus. Samuti on pandud vanematele südamele hoida lapsi võimalusel lasteaiast kodus.
Rapla abivallavanem Jüri Morozov selgitas, et lasteaedade täitumus on alla 10% ja enamik lapsi on koos vanematega kodus. „Paljudel on hetkel ka töökatkestus ja pere sissetulekud on vähenenud. Huvikoolid on suletud ja nende tegevuses osalemine seetõttu takistatud,” selgitas Morozov vastu võetud otsuse põhjuseid.
Kuigi olenevalt päevast käib lasteaias kohal 6-9% lastest, on kohatasu maksmisest vabastatud kõik pered sõltumata sellest, kas lasteaia teenuseid hetkel kasutatakse või mitte. Morozov kinnitas, et vähemalt hetkel on kõik valla lasteaiad jätkuvalt avatud ja valverühmad töötavad vastavalt vajadusele.
Otsusega lasteaedade koha- ja huvikoolide õppetasude maksmine peatada jääb vallal Morozovi sõnul saamata eeldatavasti umbes 50 000 eurot. „See mõjutab vastavas summas eelarve tulude laekumist,” ütles Morozov.
Küsimuse peale, mis saab juhul, kui eriolukord peaks venima pikemaks, kui esialgu loodetakse, vastas Morozov: „Uued otsused võetakse vastu operatiivselt vastavalt sellele, kuidas olukord kujuneb.”

3 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused