3.8 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
RSRapla kaasava eelarve tulemused on teada

Rapla kaasava eelarve tulemused on teada

Katri Reinsalu

Rapla valla tänavuse kaasava eelarve rahvahääletus on saanud läbi ja tulemused teada. Pärast korduvhäälte eemaldamist jäi järele 960 häält. Neist enam kui veerandi kogus Vesiroosi parki kogupere mänguväljaku rajamine.

Kokku 251 häält saanud idee on Rapla piirkonna võitja ning saab 30 000 eurot. Idee näeb ette Rapla Vesiroosi kooli õuealale mänguväljaku rajamist, kus oleks tegevust igale vanuserühmale.
„Kogupere mänguväljaku idee on selles, et erinevate elementide kaudu oleks kindlustatud tegevus kõikidele põlvkondadele. Õueala on aasta ringi kogukonnale avatud. Projekt teostatakse kooli juurde viiva kergliiklustee ning rulapargi vahelisel kõrghaljastusega alal,” selgitatakse idee tutvustuses.
Kavandatava mänguväljaku vahetus läheduses on valla suurima õpilaste arvuga Vesiroosi kool, Sadolini spordihoone ja Vesiroosi tervisepark. Kuid samas puudub lähiümbruses avalik mänguväljak. Veel selle aasta jooksul loodetakse see probleem kaasava eelarve toel lahendada.
Mänguatraktsioonid ja nende paigaldamine lähevad maksma hinnanguliselt 36 000 eurot. Puuduolev summa tuleb Rapla Vesiroosi kooli eelarvest ja koolis toimuvatest heategevusprojektidest.
Rapla valla kaasava eelarve kogumaht on 60 000. Lisaks Rapla piirkonnale said 10 000 eurot Juuru, Kaiu ja Raikküla piirkonna võiduideed.
Juuru piirkonnas hääletusele läinud kahest ideest kogus suurema toetuse ehk 86 häält Juuru Eduard Vilde kooli õuealale rajatav välijõusaal. Kool on läbinud kapitaalremondi ning ka spordisaal on uuendatud. Tänavu soovitakse seega rajada välijõusaal, mis koosneb erinevatest trenažööridest, lõuatõste kangidest ja puukoore multšist või kummimattidest. Sellega muudetakse mitmekesisemaks Juuru kooli ja lasteaia õpilaste liikumistunnid. Samuti on välijõusaal tänapäevane treenimisvõimalus värskes õhus teistele valla elanikele.
Kaiu piirkonna võiduidee on Karitsa järve rannapoolsesse ossa puhke- ja aktiivsusala rajamine, mis kogus 119 häält. Kaiu piirkonna elanikel pole ala, kus kompaktselt vaba aega sisustada ehk lisaks ujumisele ka grillida, võrkpalli mängida ja väikelastele tegevust leida. Seetõttu kavasetaksegi Karitsa järve äärde rajada liivapinnasega võrkpalliväljak, palkidest varjualused koos grillimise võimalusega ja laste mänguväljak.
„Puhke- ja aktiivsusala rajamine tõstab elanike liikumisharrastust vabas looduses ning selliselt, et tervislikud valikud oleksid lihtsasti kättesaadavad,” selgitatakse idee tutvustuses.
Raikküla piirkonnas läks rahvahääletusele ainult üks idee. Kabalasse jõekaldale rajatav puhkeala kogus 43 häält. Kabala mõisa juurde Vigala jõe kaldale seni rajatud puhkeala on leidnud tihedat kasutust nii laste, noorte, vanemate kui ka vanavanemate poolt. Aktiivsele ja mõnusale ajaveetmiskohale ligipääsu tagamiseks luuakse killustikuga kaetud jalgrada. Sarnaselt Kaiu piirkonnaga rajatakse ka rannavõrkpalliväljak ja lõkkegrill. Veemõnude mugavamaks nautimiseks soovitakse riietumiskabiini ning puhtuse hoidmiseks prügikaste. Pere noorimate meeleheaks on plaanis rajada ka suur külakiik.

Märjamaa valla kaasava eelarve rahvahääletus lõppes 18. märtsil, kuid tulemused ei ole veel teada. Kokku on vaja koguda raamatukogudes paberkandjal antud hääled ning eemaldada võimalikud topelthääled. Valla arendusspetsialisti Kirsti Mau sõnul rahvahääletuse tulemuste kinnitamiseni sel nädalal ei jõuta.

3 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare