-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSToidusild jõudis päästjate ja kõigi Raplamaa hooldekodudeni

Toidusild jõudis päästjate ja kõigi Raplamaa hooldekodudeni

Siim Jõgis

Toidusilla-nimeline projekt on olnud Raplamaal aktiivne alates aprilli algusest. Siis annetas kohalik ameeriklane Carl Pucci Raplamaa haigla töötajatele viiskümmend toidukorda. Järgmise aktsioonina toimetati toidukorrad kätte haigla öövahetuse töötajatele ning Rapla hooldekeskuse inimestele. Nüüdseks on Toidusilla kaudu jõutud ka Rapla päästekomando töötajate ning kõigi Raplamaa hooldekodudeni.
Kõigest kuu aega vana algatus on Raplamaal tugevad juured alla ajanud. Idee on lihtne – tunnustada ja julgustada eesliini töötajaid praegusel keerulisel ajal ning samal ajal olla toeks ka kohalikele söögikohtadele, kes toidu on valmistanud. Eelmisel nädalal toimetas Carl Pucci kolm päeva järjest Rapla päästekomando ja kiirabi töötajatele lõunasöögi, mille valmistas Pargi Resto. Raha annetas selle aktsiooni läbiviimiseks Ameerika Kaubanduskoda Eestis.
Lisaks pääste- ja kiirabitöötajatele on meeles peetud ka Raplamaa hooldekodude töötajaid ja elanikke. Rapla hooldekeskuse inimesi tunnustati juba paar nädalat tagasi, nüüd jõudis järg kõigi teiste hooldekodudeni. Rapla Rotary klubi esindajad Raivi Juks ja Janek Kadarik toimetasid kolm kilo kaaluva kringli kaheksale hooldekodule: Eakate Kodu Villa Alfred Kuusiku, Kaiu hooldekodu, Järvakandi hooldekodu, Kehtna hooldekodu, sh Lokuta ühiskodu, Vigala hooldekodu, Kuuda hooldekodu Märjamaa vallas, Hageri hooldekodu ja Juuru hooldekodu. Kringlid valmistas Marju kohvik Raplas ning nende eest maksis Rotary klubi kogutud annetustest.
Tähelepanuväärne on see, et üheski nimetatud hooldekodudest ei ole seni tuvastatud ainsatki koroonaviiruse kandjat. Raplamaa hooldekodudes elab ligikaudu 390 elanikku ja töötajaid on 170. Janek Kadarik rääkis, et plaanis on Toidusilla projektiga jätkata.
Algatus viia eesliinitöötajateni tasuta söögikorrad sai alguse Ameerika Ühendriikidest Atlanta linnast. Eestisse tõi Toidusilla idee Raplas elav ameeriklane Carl Pucci ning esimene aktsioon toimus reedel, 3. aprillil Raplamaa haigla juures

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare