11.6 C
Rapla
Neljapäev, 20 juuni 2024
RSPiirangute vähendamine toob kaasa muudatusi ühistranspordis

Piirangute vähendamine toob kaasa muudatusi ühistranspordis

Siim Jõgis

Eriolukorra käigus hõredamaks jäänud Elroni rongigraafik sai täiendust esmaspäeval, 11. mail, kui lisandus kaks väljumist. Sellest tulenevalt hakkasid kehtima muudatused ka Rapla linnaliinidel nr 1 Rapla raudteejaam – Rapla bussijaam ja nr 3 Rapla raudteejaam – Rapla bussijaam – Alu. Kõik muudatused ja uued väljumiste ajad on kättesaadavad veebilehel www.peatus.ee.
Raplamaa avalikke bussiliine haldab Põhja-Eesti Ühistranspordikeskus. Raplamaa liiniplaneerija Riina Tamm selgitas, et tulenevalt eriolukorra lõppemisest võib muudatusi veel tulla ning praegu kehtiv graafik ei pruugi olla lõplik. Eriolukorra algusest saati on Raplamaa avalike bussiliinide kasutajate arv vähenenud. Kui märtsis koolid kinni pandi, langes reisijate arv õpilaste arvelt.
Riina Tamm rääkis, et päris eriolukorra alguses kasutasid ühistransporti agaralt pensionärid, kes omale varusid kokku ostmas käisid. Seejärel tuli reisijate arvus selge langus, sest inimesed jäid tööle kodukontorisse. Tamm tõi välja, et aprilli kahel esimesel nädalal oli reisijaid eriti vähe, kuid pärast seda on see arv hakanud kasvama. Märgatav tõus tuli just aprilli teises pooles, kui inimesed hakkasid rohkem tööl käima.
Alates esmaspäevast, 18. maist on koolidel taas võimalus viia läbi õpet koolimajas. Seoses sellega tulevad osaliselt tagasi ka õpilasliinid. Nagu eelnevalt sai välja toodud, on kõik väljumiste ajad leitavad veebilehel www.peatus.ee.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare