-0.6 C
Rapla
Teisipäev, 23 apr. 2024
RSVäikesed koolid ootavad kontaktõppele raskustesse sattunud õpilasi

Väikesed koolid ootavad kontaktõppele raskustesse sattunud õpilasi

Siim Jõgis, Helerin Väronen

Esmaspäeval, 18. mail võivad koolid soovi korral jätkata kontaktõppega koolimajas. Nüüdseks ollakse distantsõppega juba sedavõrd harjunud, et õpilasi tagasi koolimajja tooma ei kiputa. On sisuliselt välistatud, et veel sel õppeaastal saaksid jätkuda tavapärased klassitunnid.

Põhikoolides, kellega Raplamaa Sõnumid suhtles, öeldi, et nemad ootavad 18. maist tagasi koolimajja vaid neid õpilasi, kellel on tekkinud distantsõppe käigus võlgnevusi.

Eidapere koolis õpib praegu 48 õpilast. Kooli direktor Riina Tomingas rääkis, et neid, kes on jäänud distantsõppe käigus oma töödega jänni, on kümmekond. Alates 18. maist hakkavad õpetajad nendega tegelema koolimajas kohapeal. Soov on mahajääjad järje peale aidata. Ülejäänud õpilastel jätkub distantsõpe veebi vahendusel nii, nagu see seni kestnud on.
Tomingas selgitas, et õpetajad annavad neile nädala jagu ülesandeid kätte ning need, kes on jõudnud kaugemale oma tegemistega, saavad lahendada n-ö boonusülesandeid, mis on oma olemuselt loovamad. Põhikooli lõpueksameid praegustes tingimustes ei toimu ning 9. klassi õpilased lõpetavad kooli nominaalhinnetega, mille nad õppeaasta käigus on välja teeninud. Samuti ei toimu suuri tasemetöid ühest klassist järgmisesse üleminekul.

Ka Juuru Eduard Vilde koolis oodatakse esimesi õpilasi koolimajja 18. mail. Direktor Kalle Kõiv rääkis, et praegu jätkatakse distantsõppega. “Õpetajad on tublid ja selle omaks võtnud,” sõnas Kõiv. Kõiki õpilasi olekski keeruline ühekorraga vastu võtta, sest tagada tuleks tööpindade ja -vahendite desinfitseerimine ning õppetöö korraldamine väiksemates gruppides. Seetõttu on otsustatud jätkata distantsõppega kuni õppeaasta lõpuni nii, nagu seda märtsi keskpaigast tehtud on. Tavapärast klassitöö taastumist enne suvevaheaega oodata ei tasu.
Koolimajas kohapeal tegeletakse nende õpilastega, kes ei ole järje peale jõudnud ning vajavad järeleaitamist. Neid on Kalle Kõivu sõnul umbes 25. Ta lisas, et see teeb õpetajate töö mõnevõrra keerulisemaks, sest paralleelselt tuleb tegeleda õpilastega kohapeal ja distantsõppel.

Põnevad ajad on Järvakandi koolis. Terve õppeaasta vältel on käinud koolimajas remonditööd ning nüüdseks on ulatuslikud tööd tehtud. Direktor Aet-Triin Vasnu on koolimaja vastu võtnud, kuigi nipet-näpet on veel teha. Lootused on praegu seatud sellele, et värskelt renoveeritud koolimajas saaks tavapäraste klassitundidega jätkata sügisel. Praeguse seisuga aga distantsõpe jätkub.
Koolimajas võetakse alates 18. maist vastu neid, kellel on distantsõppe käigus tekkinud raskusi. Samuti ütles Vasnu, et kooli oodatakse ka 9. klassi õpilasi, kes soovivad saada konsultatsioonitunde seoses sisseastumisega teistesse koolidesse.
Olukorras, kus eksameid ei toimu, lõpetavad 9. klassi õpilased kooli nominaalhinnetega. Küll aga on plaanis korraldada lõpetajatele aktus, mis toimub 12. juunil. Vasnu ütles, et sellest kuupäevast ei taganeta, kuigi arutluse all on kaks erinevat kava. Üks võimalus on pidada lõpuaktus Järvakandi kultuurihallis, teine variant on teha seda värskes õhus. Mõlema võimaluse puhul on aktusele kaasatud ka lapsevanemad. “Kumma kava kasuks me otsustame, sõltub siis kehtivast olukorrast,” rääkis Vasnu.

Alu kool on praeguse seisuga otsustanud, et nemad jätkavad distantsõppega õppeaasta lõpuni. Kooli kutsutakse korraks vaid need lapsed, kes kiituskirja saavad, teisi kooli ei kutsuta ja tunnistused saadakse e-tunnistusena.
Alu kooli direktor Ülle Riisalu lisas, et nende kooli lapsed, õpetajad ja vanemad on väga tublid olnud ja väärivad kiitust. Sellist infot, et Alu koolis oleks lapsi, kes väga vajaks koolitunde, kuna distantsõppel ei saada hakkama, Riisalul pole. Iga nädal on neil õpetajatega toimunud videokoosolekud, kus kõik annavad infot ja räägivad, kuidas neil läinud on, ning siiani on jagatud info ainult positiivne olnud.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare