9.9 C
Rapla
Neljapäev, 8 juuni 2023
RSKultuurkapital jagas kultuuri- ja spordiinimestele eristipendiume

Kultuurkapital jagas kultuuri- ja spordiinimestele eristipendiume

Stina Andok

Eesti Kultuurkapitali eksperdid hindasid eristipendiumi ettepanekuid ning jagasid kultuuri- ja spordivaldkonna tegijatele sadu tuhandeid eurosid. Ka Raplamaalt oli mitmeid stipendumisaajaid.

Kirjanduse sihtkapital eraldas kirjanikule ja tõlkijale Ly Seppel-Ehinile 2000 eurot ning rahvakultuuri sihtkapital lauljale, Kultuuriklubi Baas eestvedajale ja festival Särina korraldajale Maili Metssalule 1500 eurot. Eristipendiumi summavahemikus 300-500 eurot said ka mõned Raplamaa spordi-, kunsti- ja kultuuritegijad nagu Lea Karjane, Ragne Veensalu, Maria Mettas, Piret Marks, Kairi Orgusaar, Ea Hark, Kristina Oss ja Elviira Aruksaar.

Kultuurkapitali kodulehel on selgitatud, et ekspertgruppide liikmed juhindusid stipendiumide algatamise otsuste tegemisel vaatest, kas abivajajal on olnud võimalik saada toetust teistest riigi abimeetmetest ja kas ta ka kvalifitseeruks ministeeriumi, loomeliitude, keskseltside või spordiorganisatsioonide kaudu antavale abile. Eristipendiumide näol oli tegemist ühekordse lisaabiga, et võimaldada inimestel säilitada oma erialane tegevus ka kriisi ajal.

 

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused