14.9 C
Rapla
Neljapäev, 20 juuni 2024
RSRaplamaa elanike seas viiakse läbi seni mastaapseim rahuloluküsitlus

Raplamaa elanike seas viiakse läbi seni mastaapseim rahuloluküsitlus

Siim Jõgis

Laupäeval, 23. mail läksid Raplamaa suuremates asulates lahti tänavaküsitlused, et saada vastuseid elanike rahulolu kohta. Tänaval käisid inimesi küsitlemas vallavalitsuste esindajad, et täita kaks kuni kolm minutit aega võtnud ankeet.

Paralleelselt saavad huvilised rahuloluküsitlust täita ka internetis. Esialgu lootsid korraldajad saada Raplamaa neljast vallast 100 vastust, aga teisipäeva, 26. mai seisuga olid vastuseid tulnud tunduvalt rohkem. Enamik neist saabus küll interneti vahendusel.
Elanikel palutakse vastata üheteistkümnele küsimusele. Kümne palli süsteemis saab vastata näiteks küsimustele “Kuivõrd te olete rahul eluga Raplamaal?” ja “Kui tõenäoliselt soovitaksite oma sõbrale või tuttavale tulla Raplamaale elama?”.
Rahuloluküsitlus on üks osa laiemast Raplamaa mainekujunduse ja kohaturunduse strateegiast, mida koostab Raplamaa Omavalitsuste Liit. Saabunud vastuseid asub analüüsima arendusjuht Tavo Kikas. “Küsitluse käigus saame esmase info, mis inimestele siin meeldib ja mis mitte. Sellega saame pildi oma maakonnast,” sõnas Kikas. Töö vastuste analüüsimisel saab olema ulatuslik. Esialgse 400 vastuse asemel oli 26. mai hommikuks neid laekunud 691 ning tuli aina juurde. Nii ulatuslikku rahuloluküsitlust ei ole Raplamaa elanike seas varem läbi viidud.
Kikas ütles, et küsitluse tulemusi planeeritakse esitleda 17. juunil. Sõltuvalt vastustest võib sealt välja kooruda põhjapanevaid ideid. “Tulemuste põhjal kavandame järgmised sammud, kuidas mainekujunduse ja kohaturunduse strateegiat üles ehitada,” ütles Kikas. Plaan on aasta lõpuks paika saada strateegia, kuidas saada Raplamaale uusi elanikke.
Samal ajal tänava- ja veebiküsitlusega toimub ka põhjalikum telefoniküsitlus. See viiakse läbi inimestega, kes on kolinud Raplamaale viimase kolme aasta jooksul. Küsitluse käigus püütakse jõuda vastusteni, mis veenis inimest Raplamaale kolima ning millised olid esimesed raskused, mis siin ees ootasid. Need võivad olla näiteks sellised igapäevased küsimused, et kus asub lähim ehituspood või kuhu ma saaksin oma lapse lasteaeda viia. Telefoniküsitlused on põhjalikumad ning võtavad rohkem aega. Neid plaanitakse käesoleva nädala jooksul läbi viia kokku sada. Teisipäeva hommikuse seisuga oli tehtud neist kuus.
Kuidas leida värskeid Raplamaa elanikke, kes oleksid valmis sellele küsimustikule vastama? Mõned näiteks jätsid märke rahuloluküsitlusele veebis, et nad on nõus ka pikema intervjuuga. Sarnaselt tänava- ja veebiküsitlusega jõuavad ka telefoniküsitluse tulemused avalikkuse ette 17. juunil. Sinnamaani tegeleb nende analüüsimisega Tavo Kikas. Kõik vastused on anonüümsed ning küsitlused viiakse läbi käesoleva nädala jooksul.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare